Keresés ebben a blogban

2013. febr. 11.

Borbás Marcsi túrófánkja

Ti szoktatok farsangon kívül fánkot sütni? Én nem igazán. Valamiért az év többi időszakában eszembe sem jut. A Gasztroangyalban viszont annyira megtetszett ez a recept, hogy muszáj volt megsütnöm. Anya pár nappal előbb elkészítette, mint én. Nekik nagyon ízlett, így izgatottan telefonált amikor már én is túl voltam a kóstolón, hogy elnyerte -e az én tetszésem is. Eper lekvárral ettem és mondhatom, nagyon ízlett! :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverem a túróval. Hozzáadom a tojások sárgáját, a tejfölt a cukrot és a szódabikarbónát.
  2. Összegyúrom.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtom. (Sütés közben felpuffad, nyugodtan lehet vékonyabbra nyújtani.)
  4. Egy nagyobb pohárral kiszaggatom, majd a közepét egy kisebb pohárral kilyukasztom.
  5. Nem túl forró olajban kisütöm.
  6. Lekvárral tálalom.