Gondoltam itt lenne az ideje kipróbálni valami újdonságot a már megszokott tökfőzelék helyett. Így jött az ötlet a tökkrém elkészítésére.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb tök
- só
- majonéz
- fehér bors (lehet fekete is)
- 1 fej hagyma (vízben megfőztem, így sokkal lágyabb ízt ad a krémnek)
A tököt megmostam, apró kockákra vágtam és egy kis mogyoró olajon megpirítottam. Az olaj ízlés szerint változhat. Lehetőség szerint érdemes hidegen sajtolt olajat használni. A hagymával együtt összeturmixoltam. Végül majonézzel és a fűszerekkel ízesítettem.
Természetesen a fűszerezés ízlés szerint történik, ezért nem is írtam mértékegységeket. Én általában nem szoktam szigorúan betartani a megadott mennyiségeket, inkább úgy készítek mindent, ami nekem ízlik.
Természetesen a fűszerezés ízlés szerint történik, ezért nem is írtam mértékegységeket. Én általában nem szoktam szigorúan betartani a megadott mennyiségeket, inkább úgy készítek mindent, ami nekem ízlik.
A padlizsán krémet is ezekkel az összetevőkkel készítem, nálam nagyon bevált ez a recept. Tökkel is nagyon ízletes. Érdemes kipróbálni.
Kedves tepertőkrém kedvelők jó hírem van. Egy hét után teljesen olyan íze lett a krémemnek, mint a tepertőkrémnek. Kiváló vegetáriánus alternatíva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése