Keresés ebben a blogban

2012. okt. 8.

Spenótos tészta

Nagyon rá vagyok kattanva a spenótra. Megint egy spenótos ételt készítettem. Bár mostanában több tésztát és pizzát ettem a kelleténél, szóval ezentúl jobban odafigyelek.. Cak ezeket olyan könnyen és gyorsan el tudom készíteni még munka után is, hogy bevallhatom ellustultam..

Hozzávalók:
  • 40 dkg spenót
  • 30 dkg párizsi
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 200 ml főző tejszín
  • 25 dkg orsó tészta

Elkészítés:
  1. A spenótot megmossuk, a levelek közepéből az ereket eltávolítjuk, felíprítjuk.
  2. A fokhagymát és a párizsit apróra vágjuk és olvasztott vajon serpenyőben picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, fűszerezzük, sóval, borssal. Felöntjük tejszínnel, pár percigg összeforraljuk.
  3. Közben kifőzzük a tésztát.
  4. Összekeverjük a tésztát a tejszínes szósszal és már el is készültünk az étellel.


5 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Jahahaj! Imádom a spenótot! Jól választottál! És hidd el, ritkaságszámba megy ma (sajnos), hogy egy fiatal csaj főz. Engem legalábbis mindig megbámulnak a munkahelyemen, bár a tortáim után már kezdik megszokni :)

Éva írta...

Csak legalább szeretném egy kicsita spenótot? Bár ha kihagyom és csak anélkül csinálom meg úgy is finom !

Panna írta...

Tejszínhab,

Igazad van, nálunk is ritka a munkahelyen a saját készítésű étel. Mindenki inkább menüzik. Én mondjuk jobban szeretem a saját főztömet, na meg a sok zöldséget :D

Éva,

Szerintem nyugodtan kihagyhatod a spenótot vagy kicserélheted más zöldségre, mondjuk brokkolira, vagy amit szeretsz! :D

Kati írta...

Én is imádom a spenótos tésztát, csak most nem eszem a diétám miatt:)

Panna írta...

Kati,

Sajnos én is elég sok tésztát, pizzát és gyorsan elkészíthető ételt ettem mostanság. Picit muszáj nekem is visszafognom magam :S