Keresés ebben a blogban

2012. jan. 24.

Húsos palacsinta

 A palacsinta sütés nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé, időnként viszont megkívánom :) Amúgy lehet az a bajom vele, hogy mindig túl keveset sikerül sütnöm. Bár az is igaz, hogy frissen még langyosan szeretem a legeslegjobban :)
Sósat sütöttem, mert már rég volt és amúgy is így komolyabb vacsinak számít mint mondjuk egy kakaós töltelékkel :)
Ja és a poén az, hogy kitaláltam, hogy palacsintát sütök. Örültem is, hogy minden van itthon hozzá, aztán persze sütéskor leesett, hogy szódavizem az bezzeg nincs. Tejem volt, ezzel meg is mentettem a vacsit. :) Csak azt nem tudtam, hogy szabad e sima vízzel hígítani, hogy több legyen. Nem voltam benne biztos, hát nem hígítottam..

Hozzávalók:
  • 9 palacsinta
  • fél kiló darált hús
  • házi paradicsompüré
  • paprika
  • gomba
  • hagyma
  • sajt a tetejére
Elkészítés:

  1. A  palacsintákat megsütöttem, ezúttal tejjel készült és 1 csipet sütőport is adtam hozzá. Nem tudom más tesz e bele, de nekem így még nem tapadt le. Különben meg az elsőket ehetem cukrosan, amit úgy szeretek, de bosszankodni nem jó, hogy már megint nem sikerültek az elsők..
  2. A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a darált húst megvárom amíg kifehéredik, majd jöhet hozzá a felaprított paprika és a gomba is. 
  3. Felöntöm a paradicsomszósszal, sóval, borssal ízesítem. Megtöltöm a palacsintákat. 
  4. Egy kisebb tepsit picit meglocsolok olajjal, felsorakoztatom a palacsintákat, megszórom a tetejüket reszelt sajttal, majd megolvasztom rajta a sajtot. 
  5. Tejföllel így felszeletelve, vagy akár simán csak magába felszeletelés nélkül vagy szintén felszeletelve tálalom :) (kedv függő :)



16 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finomat készítettél jól néz ki nagyon!

Seffer Lilla írta...

Nagyon jó ötlet. A palacsinta készítés nálam sem a kedvencek közé tartozik, pedig én is nagyon szeretem, mindenféle verzióban!

Hobbychef írta...

Nagyon guszta, jó ötlet a sajttal való megszórás és sütés.

Névtelen írta...

Simán lehet vizet tenni bele, ha nincs szóda itthon, én is azzal helyettesítem :)

Barbi konyhája írta...

Panna szabad!! Mármint vízzel higítani, én is azzal szoktam, és pont tegnap készült nálam is sós palacsinta először!! Szuper a tiéd, ezt is megkóstolnám! Én tuti tejföllel enném! :))

Névtelen írta...

Nagyon guszta lett!

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) Nekem sem a kedvencem a palacsintasütés:) Szerintem kell is vízzel hígitani, én mindig felesben készítem, egyébként a letapadás nagyban függ a palacsintasütőtöl is.

Petra írta...

Hűha, de finom! A fotód is nagyon tetszik. :)

Panna írta...

Éva,

Köszönöm!

Lilla,

Na akkor nem csak én nem szeretek palacsintát sütni :D

Hobbychef,

Én mindig megszóróm sajttal a tetejét, szerintem úgy a finom :D

Névtelen,

Köszönöm! Legközelebb bátran használok vizet! :)

Barbi,

oké, akkor ezentúl hígítom és jó sok palacsintám les. Már alig várom :) Na megyek és megnézem a Tiéd is! :)

Flóra,

Köszönöm!

Trollanyu,

Ha ennyien mondjátok akkor most már tényleg elhiszem, h palacsinta lesz belőle sima vízzel is :) Hát nem tudom, mennyire jó a palacsinta sütőm, de néha eszek cukrosat, bár annyira nem bánom ;)

Petra,

Örülök, hogy tetszik ;)

Kati írta...

De jó, én is valami ilyesmit szeretnék kipróbálni:)

Panna írta...

Kati,

Akkor hajrá! ;)

Ami írta...

Én is utálok palacsintát süni, nálunk a férjem szokta :)) Igazán guszta lett ez a húsos verzió!

mellissina2 írta...

Nagyon szuper a palacsintád is,szívesen lettem volna asztal vendég!!!tetszik amit csinálsz!!!

Panna írta...

Piroska,

Köszönöm! Örülök, hogy tetszik ;)

Mrita írta...

Fantasztikusan jól néz ki a palacsintád! Kukkants be hozzám, meglepetés vár, egy díj.

Panna írta...

Mrita,

Köszönöm! Megyek bekukkantani! ;)