A palacsinta sütés nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé, időnként viszont megkívánom :) Amúgy lehet az a bajom vele, hogy mindig túl keveset sikerül sütnöm. Bár az is igaz, hogy frissen még langyosan szeretem a legeslegjobban :)
Sósat sütöttem, mert már rég volt és amúgy is így komolyabb vacsinak számít mint mondjuk egy kakaós töltelékkel :)
Ja és a poén az, hogy kitaláltam, hogy palacsintát sütök. Örültem is, hogy minden van itthon hozzá, aztán persze sütéskor leesett, hogy szódavizem az bezzeg nincs. Tejem volt, ezzel meg is mentettem a vacsit. :) Csak azt nem tudtam, hogy szabad e sima vízzel hígítani, hogy több legyen. Nem voltam benne biztos, hát nem hígítottam..
Hozzávalók:
- 9 palacsinta
- fél kiló darált hús
- házi paradicsompüré
- paprika
- gomba
- hagyma
- só
- sajt a tetejére
- A palacsintákat megsütöttem, ezúttal tejjel készült és 1 csipet sütőport is adtam hozzá. Nem tudom más tesz e bele, de nekem így még nem tapadt le. Különben meg az elsőket ehetem cukrosan, amit úgy szeretek, de bosszankodni nem jó, hogy már megint nem sikerültek az elsők..
- A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a darált húst megvárom amíg kifehéredik, majd jöhet hozzá a felaprított paprika és a gomba is.
- Felöntöm a paradicsomszósszal, sóval, borssal ízesítem. Megtöltöm a palacsintákat.
- Egy kisebb tepsit picit meglocsolok olajjal, felsorakoztatom a palacsintákat, megszórom a tetejüket reszelt sajttal, majd megolvasztom rajta a sajtot.
- Tejföllel így felszeletelve, vagy akár simán csak magába felszeletelés nélkül vagy szintén felszeletelve tálalom :) (kedv függő :)
16 megjegyzés:
Nagyon finomat készítettél jól néz ki nagyon!
Nagyon jó ötlet. A palacsinta készítés nálam sem a kedvencek közé tartozik, pedig én is nagyon szeretem, mindenféle verzióban!
Nagyon guszta, jó ötlet a sajttal való megszórás és sütés.
Simán lehet vizet tenni bele, ha nincs szóda itthon, én is azzal helyettesítem :)
Panna szabad!! Mármint vízzel higítani, én is azzal szoktam, és pont tegnap készült nálam is sós palacsinta először!! Szuper a tiéd, ezt is megkóstolnám! Én tuti tejföllel enném! :))
Nagyon guszta lett!
Nagyon jól néz ki:) Nekem sem a kedvencem a palacsintasütés:) Szerintem kell is vízzel hígitani, én mindig felesben készítem, egyébként a letapadás nagyban függ a palacsintasütőtöl is.
Hűha, de finom! A fotód is nagyon tetszik. :)
Éva,
Köszönöm!
Lilla,
Na akkor nem csak én nem szeretek palacsintát sütni :D
Hobbychef,
Én mindig megszóróm sajttal a tetejét, szerintem úgy a finom :D
Névtelen,
Köszönöm! Legközelebb bátran használok vizet! :)
Barbi,
oké, akkor ezentúl hígítom és jó sok palacsintám les. Már alig várom :) Na megyek és megnézem a Tiéd is! :)
Flóra,
Köszönöm!
Trollanyu,
Ha ennyien mondjátok akkor most már tényleg elhiszem, h palacsinta lesz belőle sima vízzel is :) Hát nem tudom, mennyire jó a palacsinta sütőm, de néha eszek cukrosat, bár annyira nem bánom ;)
Petra,
Örülök, hogy tetszik ;)
De jó, én is valami ilyesmit szeretnék kipróbálni:)
Kati,
Akkor hajrá! ;)
Én is utálok palacsintát süni, nálunk a férjem szokta :)) Igazán guszta lett ez a húsos verzió!
Nagyon szuper a palacsintád is,szívesen lettem volna asztal vendég!!!tetszik amit csinálsz!!!
Piroska,
Köszönöm! Örülök, hogy tetszik ;)
Fantasztikusan jól néz ki a palacsintád! Kukkants be hozzám, meglepetés vár, egy díj.
Mrita,
Köszönöm! Megyek bekukkantani! ;)
Megjegyzés küldése