Keresés ebben a blogban

2011. febr. 21.

Gomba fasírt

Annyi mindenből lehet fasírtot készíteni, hogy gondoltam egyet és most a gombára, mint fő alapanyagra esett a választásom. Nem keresgéltem a receptek között, mivel nem akartam túlbonyolítani. Mindent úgy csináltam, mint a "rendes" fasírtnál. Az egyetlen kivétel, hogy hús helyett gombát használtam.

Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba (nálam csiperke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • tojás
  • beáztatott kenyér
  • fűszerek: só, bors
Megtisztítottam (meghámoztam) a gombát és a vöröshagymát. A fasírtba kerülésük előtt együtt megpároltam őket. Miután kihűlt a gomba és a vöröshagyma a hozzávalókból gombócokat formáztam és tepsiben megsütöttem őket. Hát ezt tényleg nem bonyolítottam túl... :-)

4 megjegyzés:

Kati írta...

Én is nagyon szeretem a gombát, bármilzen formába, biztos a fasirt is finom.

Panna írta...

Kati, finom volt!

Ditta írta...

Még soha nem ettem ilyet,de valamikor kifogom próbálni!:-)

Panna írta...

Ditta,

Próbáld ki nyugodtan. Én akkor készítek ilyesmiket, amikor éppen nem kívánom a húst és ez mostanában nálam sokszor előfordul...