Keresés ebben a blogban

2011. máj. 4.

Puncs fagylalt

A meggy fagyim mellé készítettem még egy újabb puncs fagyit is. Két dolog miatt is akartam még a puncsot is, az egyik az, hogy 500 ml-s volt a tejszínem, mindenképpen felakartam használni. A másik pedig az volt, hogy egyszer már készítettem puncs fagyit, de én azzal nagyon elégedetlen voltam. Már akkor a fejembe vettem, hogy tökéletesíteni fogom a technikáját és ki fogom még próbálni másik recepttel is.

Hozzávalók:
  • 250 ml tejszín
  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 zacskó főzés nélküli puncs puding (a színe miatt)
  • 1 jó nagy marék mazsola
  • 1 rum aroma
A mazsolát megmostam és  beáztattam pár órára a rum aromába. Majd összekevertem a sűrített tejjel és a puncs puding porral. A tejszínt felvertem és összekevertem az előbbi masszával. Műanyag dobozba kanalaztam és a fagyasztóba tettem. Ehhez sem kell fagylalt gép és kevergetni sem kell. Krémes, finom puncs fagyit kaptam. Még én is ettem belőle, pedig nálam a fagyik listáján abszolút a hátsó helyen kullog, de ez finom volt. Talán, mert én készítettem?? :))

A fénykép nem igazán adja vissza a színét, de szép halvány rózsaszínű lett

7 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon fincsi lehet,és ahogy olvastam,nem lehet olyan nehéz elkészíteni:-)

Kati írta...

Éljen a fagyiszezon, guszta!

Panna írta...

Ditta,

Tényleg nem nagy ördöngösség elkészíteni és még finom is! :))

Kati,

Éljen!!! :)) Már nagyon vártam!

Emoke írta...

ez az egyetlen olyan fagyi, amit én nem szeretek (de megeszem :D) - a sűrített tejtől amúgy mennyire édes?! Bár sztm ez a hozzávaló nálam teljesen felejtős. :((

Panna írta...

Emőke,

Képzeld én sem szeretem, de rajtam kívül mindenki szereti a családban. Így igazából az ő kedvükért készítettem. Belenyaltam én is és kivételesen ízlett, lehet mert én készítettem, vagy nem tudom :))

Viki írta...

aaaassssszzzzztaaaaaaaa !!!!!!! már viszem is a recepted, ugyanis ugy jártunk hétvégén, hogy a férjem meg akart kimélni a sok munkától és vett két doboz fagyit. Na ez volt az utolsó, hogy boltban vettünk, bár nem is szoktunk.

Ehhez a fagyihoz mindenem van itthon, hétvégére el fogom késziteni, hogy fognak örülnki a gyerkőceim ? ! :) Köszönööööm :)

Panna írta...

Viki,

Egyre inkább kezdek én is rájönni, hogy annyi mű dolgot árulnak az üzletekben, hogy inkább meg sem veszem őket. Én kifejezetten rosszul vagyok a mű ízektől és színektől is. Inkább pepecselek itthon, de akkor tényleg az van az adott ételembe, amit csak én szeretnék.

Szerintem gyorsan el fogy majd nálatok is ez a fagyi, még én is szerettem, pedig a puncs fagyi nálam nem nyerő :))