Keresés ebben a blogban

2011. szept. 11.

Paprika krém, amolyam Erős Pista szerűség házilag

 Tavaly találtam egy ehhez hasonló paprika krém receptet, kicsit változtattam rajta. Azaz a saját ízlésemre alakítottam :)) Így jött a lent recept. Gondoltam milyen jó lesz nem kell annyi Erős Pistát vásárolni, mert mi nagyon szeretjük, amikor jó csípős lesz tőle a levesünk :)) Tavaly óvatosabban bántam a csilivel, így nem is lett elég csípős. Csak amolyan paprikakrém született, de az is jól fel tudja dobni a levesek ízét :))

Hozzávalók:
 • 2 kg pirospaprika
 • 1 db csili paprika (ha nincs 1-2 ek. csili por)
 • 2 evőkanál balzsamecet
 • 3 tk. só
 Elkészítés
 1. A paprikákat megmostam és sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőben  megsütöttem őket. Egy tálba szedtem ki a sült paprikákat, amit pár percre folpackkal lefedtem. Valahol olvastam, hogy így könnyebben le lehet húzni a héjukat, hát azóta én így csinálom :)) Lehúztam a paprikák héját és a csumáját eltávolítottam.
 2. Majd a  turmixba tettem a paprika húsát a többi hozzávalóval együtt. Összeturmixoltam és előre kicsírátlanított üvegekbe mertem. Száraz dunsztban hűtöttem ki.   10 megjegyzés:

   Kati írta...

   A párom is kérte, hogy készítsek Erős Pistát, a hétvégén mi is sorra kerítjük.

   Panna írta...

   Kati,

   Meg is értem a párod.. én is nagyon szeretem!! Csinálj csak neki, biztosan imádni fog érte, no meg még sok minden másért is :))

   trollanyu írta...

   Erős Pista nélkül elképzelhetetlen volt a húsleves nekem. Ez a recept nagyon jól hangzik. Ez a két üveg lett ebből a mennyiségből?

   Okki írta...

   Mi is szeretjük a csípős ételeket, és szoktunk is készíteni Erős Pistát. :))

   Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám :)

   Panna írta...

   Trollanyu,

   Én is mindig Erős Pistával eszem a hús levest :)) Igen, ezzel a 2 üveggel lett.

   Okki,

   Jók is a csípős ételek :)) Köszönöm a díjat és megyek!!

   Beastie írta...

   mivel hiányzik belőle az erős pista tartósító szere, így el kell készítenem. Köszi a receptet

   Panna írta...

   Beastie,

   Szívesen, remélem elég csípős lesz ;)) Nekem még van a tavalyiból is és ugyanezzel a recepttel készítettem, szóval tartósítószer nélkül is hibátlanul működik :))

   Beastie írta...

   Mivel nincs máshol erre lehetőség, ide írok Neked. E-mail címem: g.bisztrai kukac gmail.com. Szeretnék kérdezni valamit abban az esetben, ha FB oldallal rendelkezel :) Ha nem, akkor nem is zavarok :) Köszi.

   Beastie írta...

   Másodszorra készítem a recepted :) viszont egy kis megerősítést szeretnék kérni..... valóban 2 dl az az ecet? Nem inkább 2 evőkanál? Mert olyan ecetes lett az enyém, hogy az már bolondulás :) köszi....

   Panna írta...

   Beastie,

   Örülök, hogy tetszik a recept. Bevallom idén én nem készítettem és nem emlékszem tavaly mennyit tettem bele, de próbálok visszaemlékezni. Előfordulhat, hogy csak érzésre tettem hozzá balzsamecetet és hogy nem 2 dl-t :) Javítom 2 evőkanálra, jó?