Keresés ebben a blogban

2012. jan. 22.

Rántott camambert kökény zselével

Mikor elkészítettem a kökeny zselém elterveztem, hogy az egyik adagot számomra nem megszokott módon fogom felhasználni. Mégpedig rántott sajt mellé tálalom majd. Én még nem ettem így lekvárt, de éttermekben láttam, hogy így is kínálják nem csak tartár mártással. 
Gondoltam, akkor nagyzoljunk mi is egyet a vacsis randinkon Mosolyfiúval. Pechemre Ő lekvárral nem szerette, csak magába ette. Nekem viszont nagyon bejövős volt ez a párosítás! Ráadásul borzasztóan laktató is. 
Sajnos egy kisebb konyhai baleset is ért a sütés közben. Ráfröccsen az olaj a csuklómra :S Persze gyorsan hideg víz alá dugtam a kezem, akkor jó is volt, de elkezdett fájni :( Szerencsére volt itthon Neogranormon, azzal kentem be és a fájdalom máris a múlté lett.. Most már csak a piros folt emlékeztet rá, hogy legközelebb óvatosabb legyek! Hát van ilyen és volt is már, régebben az ujjam vágtam el gyakran, mostanában gyanúsan ügyes voltam :)

Receptet írjak? Panírozni mindenki tud (persze kivétel aki nem). Annyi a tudnivaló, hogy a sajtot duplán kell a lisztbe és a tojásba beforgatni. No meg nálam ügyesebben megsütni :) Aztán rizibizivel vagy bármi számunkra kedves körettel tálalni és megenni :)


17 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Már régóta készülök rántott camambert sütni. A sajt hűtőben várakozik, remélem nem lesz túlérett. Szerintem szerénykedsz, a sajtod guszta lett, s jó ötlet a kökény zselé is.

Panna írta...

Hobbychef,

Én is így voltam vele, régóta terveztem, aztán most megvalósítottam. Bár én azért a sajtot nem érleltem sokáig :D De lehet úgy még jobb lesz :)
Örülök, hogy tetszik hozzá a kökény zselé! :)

Angi Angéla írta...

Nagyon érdekes párosítás, még eddig ilyen forméban nem ettem rántott sajtot, de biztos szeretném!

Panna írta...

Angi Angéla,

Én is most ettem először lekvárral és nekem nagyon ízlett. Sőt én a lángost is imádom lekvárral :)

Marika írta...

Szerintem is érdekes párosítás! Én még a kökényzseléről sem hallottam mostanáig! Megnézem mindjárt a recepted! Ügyi vagy!!!

Panna írta...

Marika,

Én is idén fedeztem fel a kökény zselét ill. lekvárt. :) Gondoltam megpróbálom a sajttal együtt és nem csalódtam :)

Roza írta...

Panna, nagyon ügyes voltál!:) Ez igazán klassz párosítás!:)

Seffer Lilla írta...

Nagyon tetszik a kökényzseléd, nálam a sajt és lekvár párosítás alap, szóval a zselédet lehet kipróbálom. A késsel és az olajjal én is hadilábon állok, egyszer sikerült úgy elvágnom az ujjamat, hogy még másnap is vérzett...:) Szóval átérzem a helyzeted!

Mrita írta...

Imádom a rántott sajtot és a rántott camembert meg főképp. Nagyon ügyes vagy. A kökényzselét nem ismerem, de biztosan illik a sajthoz.

Panna írta...

Roza,

Örülök, hogy tetszik :)

Lilla,

Nálam még újdonság a sajt és lekvár párosítás, de elnyerte a tetszésem! Juj, akkor vigyázz Te is Magadra!

Mrita,

Köszönöm! :) A kökényzselét ízre, legalábbis az enyémet egy savanykás áfonya- vagy eredi gyümölcsös lekvárhoz tudnám hasonlítani :)

Katucikonyha, írta...

Bevallom, a camambert nem szeretem... Azaz a penészes részt levágom róla, az meg szentségtörés. :-) De ez a kökényzselé nagyon izgalmas, egyszer szívesen megkóstolnám.

trollanyu írta...

Az egyik legfinomabb étel:) Igaz kökénylekvárom nincs,én áfonyalekvárral szoktam enni.

Barbi konyhája írta...

Én is áfonyalekvárral ettem csak, és a panírban mandulalapok is vannak, isteni! Jó kis randivacsi kerekedett belőle! :) Az égésre pedig ültess cserépbe aloé verát, és mikor megtörténik a beleset, levágsz egy darabot és a zselés belsejével kenegeted, nyom nélkül elmúlik és fel sem hólyagosodik! Igénytelen növény, csodákra képes, évek óta használom és nem csak én! :))

Kati írta...

Hát a férfiaknak úgy vettem észre nem nagyon megy a lekvár, dzsem sem hússal, sem pedig magában:) Akkor úgy látszik sajttal sem:)
De én is megkóstólnám:)
Égést nem szabad hideg víz alá tartani, attól puposodik fel, rögtön be kell kenni olajjal és rá sót hinteni, rögtön helyrehozza, a piros folt megmarad, de se nem ég, se nem puffad fel. Én mindig így csinálok, ha rámszökik az olaj.

Panna írta...

Kata,

A kökényzselét tényleg meg kell kóstolnod, ha lesz rá alkalmad! Amúgy sütöttem ám sima sajtot is nem csak camembertet :) Gondolom azt szívesen megeszed Te is!

Trollanyu,

Biztos vagyok benne, hogy áfonya lekvárral is nagyon finom :)

Barbi,

Hm.. akkor az a rántott camembert is finom lehetett, amit Te ettél :)Az a poén, hogy van is aloé verám csak ösztönösen bedugtam a kezem a hideg víz alá. Legközelebb már tudom, hogy mit kell csinálni! Köszönöm az ötletet!

Kati,

Tényleg úgy tűnik, hogy a lekvár sem hússal sem sajttal nem férfinak való, de még a gyümölcs sem :) Köszönöm Neked is a tippet! Most már tényleg tudni fogom, mit kell csinálnom! Szerencsére nem hólyagosodott fel csak lett 1 piros foltom, ami most már kezd sebesedni..

tejszínhab írta...

Guszta a kreációd ;) Szerintem kimondottam éttermi kinézete van :)

Panna írta...

Tejszínhab,

Köszönöm! :))) Ennek igazán örülök! Jól esett ez a dicséret! :)))