Keresés ebben a blogban

2011. jan. 31.

A férfi fán terem (Men In Trees)

Egy újabb kedvencemről írnék, amit a napokban sikerült befejeznem/végignéznem. Bár ez nem film hanem sorozat. Azért egy bejegyzést mégis megér. Egyik kedvencem lett. Jöjjön egy kis kedvcsináló az én "billentyűzetemből"...

Marin Frist (Anne Hecke) a sikeres párkapcsolat menedzser sorra tartja a jobbnál jobb előadásait, és írja a könyveit, arról hogyan és hol találjunk magunknak párt, hogyan viselkednek a férfiak és természetesen ha már megtaláltuk a párunkat hogyan tartsuk meg. Közben pedig azt hiszi boldog párkapcsolatban él a vőlegényével, akivel már javában készülnek az esküvőre. Ennek az idillnek vége szakad azzal, hogy Marin rájön, hogy a vőlegénye megcsalja őt. Jön a nagy kérdés: Valóban ért ő a férfiakhoz??? Csalódottságában  New Yorkot a háta mögött hagyva egészen Alaszkáig "menekül". Elmoban talál végül megnyugvásra és új barátokra a kis városka lakóiban.

A sorozat tele van szerethető karakterekkel. Ott van például Annie és Patrick Bachelor ők számomra tipikusan az első szerelem szépségeinek és nehézségeinek megtestesítői. Annie egyébként egy New York-i lány, Marin legnagyobb rajongója. Amikor Marin Elmoba utazik követi őt és itt végre megtalálja a szerelmet, amit eddig hiába keresett Patrick személyében. Patrick tipikusan egy kisvárosi "jófiú", anyuci kedvence, mindenkihez van egy kedves szava, gesztusa, mindenki kedveli és persze romantikus alkat. Valljuk be sok nő szeretne magának egy ilyen társat találni. Szépen alakul a szerelmük, gyorsan el is jegyzik egymást, persze azért pár vitájuk nekik is akad, hogy ne csak minden olyan egyszerű és már-már rózsaszín legyen. Az esküvőjük napján azonban Patrickbe belecsap egy villám és kómába esik. Amikor felébred semmire és senkire sem emlékszik a múltjából. Teljesen más vagányabb karaktert kezd el megformázni, ami sokaknak nem tetszik. Annievel sem úgy viselkedik, mint egykori jegyesével, inkább mint egy haverral. A lány még sokáig hiányolja a "régi" Patricket és szeretné ott folytatni a kapcsolatukat, ahol a villámcsapás előtt tartott. Végül viszont alkalmazkodik az új helyzethez és elengedi a fiút, hogy az megtapasztalhasson sok olyan új dolgot ami miatt most úgy érzi, hogy unalmas volt az eddigi élete. Végül persze visszatér Patrick memóriája és vissza szeretné szerezni Anniet, de addigra már késő lesz, mert a lány új kapcsolatot kezdett az egyik helyi hoki játékossal, akivel ugyan teljesen más lesz a kapcsolata, mint Patrickkel, de teljesen új nőnek érezheti magát mellette.

Aztán ott van Ben és Theresa szerelme is. Ők egy házaspárt alakítanak és a helyi kocsma tulajdonosai. Tudni kell, hogy ez a hely a városka központja a legtöbb jelenet itt játszódik, itt találkoznak egymással az emberek és mindenki betér ide. Ben és Theresa kapcsolata megromlott, nem váltak el, de nyitott házasságban élnek. Egészen addig amíg Ben (aki egyébként hűségesen várta vissza a feleségét) össze nem jön a helyi örömlánnyal Sarahval. Sarah egy egyedülálló anyuka, aki másként nem tudna megélni a városkában. Elmoról még fontos tudni, hogy 6-7 nő él összesen a többi lakos mind férfi. Sarah egyébként nem rossz nő és nem is kifejezetten lelkesedik ezért az életformáért. Később fel is hagy vele és mentősnek áll és a múltja ellenére összejön egy pappal, akivel a sorozat legvégén el is jegyzik egymást. Na,de túlságosan előre rohantam, visszakanyarodok a házaspárhoz. Sarah és Ben kapcsolata véget ér és ez rádöbbenti Theresát arra, hogy mennyire szereti a férjét és vissza akarja kapni. Sikerül is nekik újra egymásra találni, sőt a vadóc Theresa annyira megszelídül, hogy végül babát is szeretne a férjétől. Sőt a két nő (Sarah és Theresa) viszonya is rendeződik és már-már barátnőként viszonyulnak egymáshoz.

Jane Marin barátnője és a könyvkiadója. Egy tipikus nagyvárosi munkamániás nő. Nincs párkapcsolata, de szíve mélyén vágyik valakire. Hol máshol találhatna rá ő is a szerelemre, mint Elmoban egy a barátnőjénél tett látogatás során. Sammel a "szántó-vetővel" teljesen ellentétei egymásnak. Sam a kisvárosi hókotró egy hajón él és élvezi az "egyszerű" életét, nem vágyik fényűzésre. Elmoban, ahová Jane pihenni érkezik tökéletesen működik a kapcsolatuk, de amint a nő visszatér a "nagyvárosba" rájön, hogy  még a pihenős Jane jól kijön Sammel, addig a hétköznapi Jane már nem. Ennek a felfedezésnek szakítás lesz a vége. Természetesen nem találnak maguknak másik párt, így végül mégiscsak belátják, hogy szeretik egymást. Ők a tipikus ellentétek, akik vonzzák egymást. Összeházasodnak és mindketten olyan kompromisszumokat hoznak a másikért ami által boldogan élnek együtt.

Itt van még Celia rendőrparancsnok, aki Patrick anyja is. Ragaszkodik a városkában a rendhez és egyedül nevelte fel a fiát is a férje repülős balesete után. Közben, hogy színesedjen a történet kiderül, hogy Patricknek nem is a volt férje az apja, hanem a színes bőrű Buzz, aki Maijel a minden lében kanál, japán export feleségével él. Tehát Patrick egy egy éjszakás kaland eredménye. Celia morcos karaktere egyre jobban válik szerethetővé és nyílik meg és válik egyre inkább barátságossá. Mindez persze egy szerelemnek is köszönhető a felettese Dick személyében. Szinte már bájos, ahogy menekül az érzései és Dick elől néha a parancsnoknő.

Jack Slattery Marin új szerelme. Szándékosan az ő történetüket hagytam a legvégére. Marin Elmoban igyekszik a háta mögött hagyni a múltját és új szokásokat kialakítani, no meg megismerni a férfiakat. Jackkel már az első találkozásukkor szikrázik körülöttük a levegő. A férfi mégis próbál közömbösnek tűnni. Először lesznek szeretők, aztán barátok és mikor elkezdenének randizni egymással felbukkan a férfi élete első gyerekkori szerelme Lynn, akivel együtt is élt és közös jövőt terveztek. Az utjaik viszont elváltak, mert a férfi már házasságot és gyereket szeretett volna Lynn viszont még nem. A dolog pikantériája, hogy Lynn állapotosan érkezik vissza a kis városba. Ezzel egy időre meg is szakad a kapcsolat Marin és Jack a "vadember" között. A férfi visszatér volt kedveséhez és megpróbálják újra együtt. Csakhogy Jack egyszer csak ráébred, hogy nem akar más gyerekének az apja lenni és nem maradhat csak kötelességből volt barátnője mellett. Lynn ezzel újra elhagyja a kisvárost. Közben azért Marinnel is történik egy s más például vesz egy kis házikót az erdőben aminek a felújításban segítségére siet Cash a sátorlakó vándor. Ő egy pimasz szépfiú aki nem akar kötődni senkihez sem. Szerintem sok nő szívét megdobogtatja ő is, Jack és Patrick mellett. Egyrészt ő a tipikus jó pasi, másrészt a flegma viselkedése miatt vadászatra ösztönzi a női nemet, őt aztán tényleg érdemes lenne megszelídíteni. Marinnel jó barátok lesznek és egy darabig lakótársak is. Amikor a Cash kezd többet érezni Marin iránt egyszer csak eltűnik, de egy vesebetegség miatt később még feltűnik. Cash távozásával ismét szabad az út Marin és a szűkszavú tengerbiológus Jack között. Egymásra is találnak és ezúttal már egy párként folytatják az útjukat. Persze még bonyolódik az életük Jack tengeri munkájával és a balesetével, de végül csak összeköltöznek és együtt élik tovább az életüket.

Sok- sok bonyolult szál és bájos, szerethető figura színesíti a sorozatot. Szerintem a történet ismertetőmből kitűnik nekem mennyire a szívemhez nőt. Kicsit sajnálom, hogy nincs folytatása és csak két évad, bár ki tudja... A végére pedig pár elgondolkodtató a filmben elhangzó aforizma. Nem tudom megállni, hogy az egyik kedvencem nem másoljam be...


" A legőszintébben csak azt mondhatom a kapcsolatokról, hogy gyakran semmit sem tudunk a világon. Nem kaphatod meg mindig azt amit akarsz! És ha néha megkapod azt akit akarsz, nem biztos, hogy ő az igazi. De ha kitartóan reménykedsz, akkor a mindenség rávezet arra, amire igazán szükséged van. Fogadd el a kihívást, hogy egyedül vagy, míg megtalálod az igazit! Ám ne rejtőzködj, a meghasadt szív kutya rossz. De ha még az sincs, az még rohadtabb. A megoldást nem kapod meg előadásokból vagy könyvekből. De ha megtanulsz boldog lenni, megleled az igazit! Hiszek benne, mert mindennek ellenére, mégis optimista vagyok. Ennyit tudok a szerelemről. Ha az olyan egyszerű volna, mindenkinek lenne!"

 

Nincsenek megjegyzések: