Keresés ebben a blogban

2011. febr. 2.

Fekete-erdő muffin

Még a szilveszteri meggyes rétes óta a hűtőmben felhasználásra vár a egy fél üveg meggybefőtt. Úgy döntöttem, hogy most már igazán illő lenne felhasználni. Ehhez pedig  ez az  egyszerű süti recept jutott az eszembe, ami a Rama Sütik könnyedén receptfüzetében olvasható.

Hozzávalók:
  • 20-25 dkg meggy (idényen kívül befőtt is lehet)
  • 2 tojás
  • 12 dkg kristálycukor (nálam 4 ek. méz, aki édesebben szereti és mézzel készíti annak lehet 5-6 ek. méz is)
  • 10 dkg Rama sütőmargarin (nálam vaj)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg liszt (nálam tk. tönköly)
  • 1 csomag sütőpor (nálam foszfátmentes)
  • 3 ek. csokoládéreszelék (nálam 81% kakaótartalmú étcsoki)
Elkészítés:
  1. Első lépésként a meggyet lecsepegtetjük és apró darabokra szeljük. A tojást a mézzel jó habosra keverjük. Először a puha (olvasztott is lehet) vajat, majd a tejszínt adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral és a csokoládé reszelékkel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A meggyet is a tésztába keverjük.
  2. A muffin sütőbe belehelyezzük a kapszlikat vagy valamilyen zsiradékkal kikenjük azokat. A masszát belekanalazzuk  a sütő mélyedéseibe és megsütjük őket.


Megjegyzésem:

A csokit apró lyukú reszelőn lereszeltem. Szinte beleolvadt a tésztába, mire megsült. Viszont nagyon jó levegős, könnyű tésztája lett a sütimnek.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Na szép lett a végeredmény! Biztos finom is.

Panna írta...

Bizony finom, már nem bírtam magammal és forrón meg is kóstoltam. :-)