Keresés ebben a blogban

2011. febr. 7.

Madártej fagylalt

A hétvégén megint beköszöntött a gyönyörű tavaszi idő. Már két hete elkészítettem ezt a fagyit, amire Mónika receptjei között akadtam rá. Ez az egyik kedvenc fagyink nyáron, több dobozzal is elfogy ilyenkor. Most pedig, hogy megjött a jó idő miért ne lehetne télen is fagyit enni? Szóval fogtuk magunkat és elővettük a fagyasztóból és nagy családi fagyizást csaptunk! Már a következőre is kaptam megrendelést,  ami puncs fagyi lesz :-)

Hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 4 dl tejszín
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
Elkészítés:

A vanília rudat kettévágtam és a kikapart magokat a tejjel együtt felforraltam. A tojássárgájákat a cukorral és a keményítővel kikevertem. Külön felvertem a tejszínt, majd összekeverem a tojássárgájával és hozzáadtam a közben kihűlt tejet is. Egy nagyobb műanyag zárható fedelű edényben a fagyasztóba tettem. Kb. óránként átkevertem, miközben megfagyott. A keveréstől jobb, lágyabb szerkezetű lett. Másnap már lehet is enni. Nagyon finom:-))))

 

5 megjegyzés:

Kati írta...

Finom lehet, én is kipróbálom.

Panna írta...

Várom a beszámolót, hogy Nektek mennyire ízlett!

Kati írta...

Meglepetés!!! Nézz be hozzám!

Mónika írta...

Alig várom a fagyiszezont, veszem elő a gépet és mindennap gyártom. Most nem nagyon, mindenkinek érzékeny a torka. Csuda jól néz ki.

Panna írta...

Mónika, mi is csak a jó idő miatt fagyiztunk, de milyen jó is volt!