Keresés ebben a blogban

2011. máj. 3.

Meggy fagylalt

Mostanában kissé borongós az idő, de az ebéd utáni desszert ilyenkor sem jön rosszul. Egy újabb fagyival örvendeztettem meg a családot. Én még sosem ettem meggy fagylaltot, ezért összehasonlítási alapom nincs, de ízre, színre, állagra tökéletesen hozta azt amit én elvárnék egy meggy fagyitól.

Hozzávalók:
  • 250 ml tejszín
  • 1 tubus sűrített tej
  • 1,5 dl meggylé
  • 1 marék meggy befőtt
A meggyeket apró darabokra szeleteltem, majd összekevertem a meggylével és a sűrített tejjel. Felvertem a  tejszínhabot és összekevertem az előbb elkészített masszámhoz. Jó alaposan átkevertem, hogy tökéletesen elegyedjen a krém és szép rózsaszínt fagylaltot kapjak. Műanyag dobozba kanalaztam és mehetett is a fagyasztóba. Nem kell hozzá sem fagylalt gép, sem kevergetni nem kell fagyasztás közben. Így is tökéletesen krémes állagot kaptam.

7 megjegyzés:

Kati írta...

Fincsi lehet, én is készítettem fagyit a hétvégén, nemsokára felteszem a blogra.

Panna írta...

Kati kíváncsian várom :))

Andrea írta...

Nagyon guszta, biztosan finom is :-).

Emoke írta...

Szeretem a meggyfagyit, ebbe kis amarettot tuti el tudnék képzelni. :) Az meg különösen tetszik, hogy nem kell hozzá gép. :)

Panna írta...

@ndre@,

Köszönöm :)) Nekem nagyon ízlett!

Emőke,

Jó ötlet az amaretto, biztos még finomabb lenne tőle. Kis konyhámba már nem igazán fér el egy fagyi gép, a fagyasztómba pedig végkép nem tudnám még csak belegyömöszölni sem. Muszáj trükközni :)) főleg ha finom házi fagyira vágyok.

Viki írta...

Ezt is viszem :) :) Éppen meggyfagyiról álmodoztam az elmult hétvégén, helyette boltban vásárolt fájdalmasan rossz akármit ettünk :)

Panna írta...

Viki,

Vidd csak nyugodtan, remélem ízleni fog. Nekem nagyon bejött, anyukám szerint kicsit savanyú volt, de könyörgöm milyen legyen egy meggy fagyi, ha nem savanykás ;)) Én pont azt kaptam tőle ízélményben, amit vártam!