Vettem egy újabb adag spárgát. Ha már szezonja van, miért ne? No meg a spagetti is jó volt, akkor még lehet belőle kísérletezni. Most a fehéret választottam, így már a tisztítás is macerás volt. Szóval ételnek csakis valami egyszerűt akartam már belőle főzni, így jött a krémleves. Nem csalódtam :))
Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 1 fej vöröshagyma
- 200 ml főzőtejszín
- só
- bors
A spárgát megtisztítottam, és feldaraboltam. Ugyanezt tettem a hagymával is, csak most kivételesen nagyobb darabokra szeltem, mivel a spárgával együtt megfőztem azt is. Amikor megpuhultak a maradék főzővízzel együtt beleöntöttem a turmixba, hozzáadtam a főzőtejszínt, sóval borssal ízesítettem és már turmixoltam is.
5 megjegyzés:
Ez is egy gyors leves. :) Még lehet csinálunk mi is. :) Csak, hogy tudjuk milyen is?! :)
Ez a recept nagyon jól hangzik,biztos finom.Gyönyörű a blogod.
Hát nagyon guszta és ínycsiklandóan finom.
Én még sosem ettem spárgát semmilyen formában, de a krémlevesed nagyon jól hangzik, ha találok valahol spárgát, ki is próbálom.
Emőke,
Szerintem nagyon finom. Bár én amúgy is imádom a krémleveseket ;))
Aleda,
Köszönöm szépen!! A legfőbb előnye, hogy a spárga tisztítás után már gyorsan el lehet készíteni.
Mrita,
Köszönöm :))
Kati,
Én is csak nagyon régen ettem spárgát, de most megláttam a boltban és vettem, mert már nem igazán emlékeztem az ízére, de kíváncsi voltam. Nem csalódtam :))
Megjegyzés küldése