Most készítettem először spárgát. Már ettem régebben, de be kell vallanom, hogy nem emlékeztem az ízére. Így csak reménykedtem, hogy finom lesz. Kicsit bonyolultabb ételre vágytam belőle, mint egy krémleves, de azért túlzásba sem akartam esni. Ezért maradtam a jól bevált spagettinél.
Hozzávalók:
- spagetti tészta (nálam durum lisztből)
- 1 csomag spárga
- 200 ml tejszín
- 3-4 gerezd fokhagyma
- szalonna
- só
- szerecsendió
A spárgát sós vízben puhára fűztem. Kihorgásztam a spárgákat a vízből és ugyanebben a lében főztem ki a tésztát is. Közben felaprítottam a szalonnát és kisütöttem a zsírját. A szalonna darabokat kiszedtem egy kistányérra, míg a zsírjához hozzákevertem a tejszínt, a felaprított fokhagymát, majd sóval, szerecsendióval ízesítettem és összeforraltam. A spárgáról levágtam a végeit és felkockáztam a szárakat. A szár részeket az összeforralt tejszínnel együtt turmixoltam. Belekevertem ebben az öntetbe a szalonna darabokat. A tészta tetejére mertem a spárgakrémes öntetet és a spárga végekkel díszítve tálaltam.
5 megjegyzés:
Jaj de fincsi és milyen guszta?!
like :)
Viki,
Köszönöm! Lehet barátságot kötünk a spárgával :))
Emőke,
:)))))))
Hú Panna,tényleg nagyon guszta lett,szívesen megkóstoltam volna:-)
Ditta,
Köszönöm! Most én is nagyon meg vagyok elégedve a tálalással is és nem csak az ízvilággal :))
Megjegyzés küldése