Keresés ebben a blogban

2011. máj. 25.

Tejszínes- spárgás spagetti

Most készítettem először spárgát. Már ettem régebben, de be kell vallanom, hogy nem emlékeztem az ízére. Így csak reménykedtem, hogy finom lesz. Kicsit bonyolultabb ételre vágytam belőle, mint egy krémleves, de azért túlzásba sem akartam esni. Ezért maradtam a jól bevált spagettinél.

Hozzávalók:
  • spagetti tészta (nálam durum lisztből)
  • 1 csomag spárga
  • 200 ml tejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • szalonna
  • szerecsendió
A spárgát sós vízben puhára fűztem. Kihorgásztam a spárgákat a vízből és ugyanebben a lében főztem ki a tésztát is. Közben felaprítottam a szalonnát és kisütöttem a zsírját. A szalonna darabokat kiszedtem egy kistányérra, míg a zsírjához hozzákevertem a tejszínt, a felaprított fokhagymát, majd sóval, szerecsendióval ízesítettem és összeforraltam. A spárgáról levágtam a végeit és felkockáztam a szárakat. A szár részeket  az összeforralt tejszínnel együtt turmixoltam. Belekevertem ebben az öntetbe a szalonna darabokat. A tészta tetejére mertem a spárgakrémes öntetet és a spárga végekkel díszítve tálaltam.

5 megjegyzés:

Viki írta...

Jaj de fincsi és milyen guszta?!

Emoke írta...

like :)

Panna írta...

Viki,

Köszönöm! Lehet barátságot kötünk a spárgával :))

Emőke,

:)))))))

Ditta tortái írta...

Hú Panna,tényleg nagyon guszta lett,szívesen megkóstoltam volna:-)

Panna írta...

Ditta,

Köszönöm! Most én is nagyon meg vagyok elégedve a tálalással is és nem csak az ízvilággal :))