Keresés ebben a blogban

2011. szept. 4.

Pangasiusfilé tejszínes lencsével

Ezt a receptet már régebben kinéztem magamnak. Persze sok recepttel vagyok így, ezért van az, hogy kinézem a nekem tetsző ételeket aztán amikor amelyikre éppen kedvem szottyan azt készítem el. A recept egyébként a Blikk Nők konyha 2011/01.es számában olvasható, persze apró módosítások az én változatomban itt-ott vannak, de ha az eredeti receptet szeretnétek kipróbálni a lapban megtaláljátok :))

  1. Áztassunk hideg vízbe 25 dkg vörös lencsét néhány órára. Majd főzzük puhára babérlevéllel fűszerezett vízben. Itt kell megjegyeznem, hogy most először készítettem vörös lencsét és olyan gyorsan megpuhult, hogy alig tértem magamhoz. :)) Azt hittem órákig főzni kell majd, mint a sima lencsét ehhez képest kb. fél óra alatt már puha is volt. wow :))) (Azt hiszem sűrűbben fogok ezentúl lencsét enni, ha ilyen gyorsan is meg lehet főzni)
  2. Locsoljunk meg 4 szelet pangasiusfilét (kb. 60 dkg)1 ek. citromlével. Sózzuk meg, majd süssük meg olívaolajon pár perc alatt.
  3. A serpenyőben maradt olajon kezdjünk el pirítani 2 db csíkokra vágott sárgarépát és 1 db csíkokra vágott uborkát. Sózzuk, borsozzuk meg. Végül adjuk hozzá az 1 dl tejszínt. Keverjük össze a lencsével és a pangasiusfilével tálaljuk.



12 megjegyzés:

Mrita írta...

Panna!
Nagyon guszta, finom és egészséges! Szép a tálalás és a fotó!

Panna írta...

Mrita,

Köszönöm, kedves vagy, de hidd el az én tálalásom még csak meg sem közelíti az eredetit :((((

Mrita írta...

Panna!
Ne légy elégedetlen, valóban szép a tálalásod.

Angi Angéla írta...

Nagyon finom lehet!

Panna írta...

Mrita,

Ha Te mondod elhiszem ;))

Angi Angéla,

Valóban finom :)))

Kati írta...

De rég ettünk halat, sort kell kerytenem rá. A tied nagyon ízletes lett. Igen, én is el voltam csodálkozva, hogy a vöröslencse szinte percek alatt megpuhul.

Panna írta...

Kati,

Akkor Nektek sem ártana halat enni :)) Ugye, hogy milyen meglepő, hogy a vörös lencse pikk-pakk megfő? Már olvastam nálad is hogy kevesebb idő kell neki, de nem gondoltam volna, hogy ennyivel kevesebb...

Marika írta...

Én is nagyon rég ettem halat utoljára! :) Ez angyon guszta, a tálalás is nagyon szép! :)

mellissina2 írta...

Panna,az íze a fontos,és a tálalással nincs semmi gond,otthon vagyunk!!!
Attól még mehetünk enni???

Panna írta...

Marika,

Köszönöm :)) Akkor Neked is ideje halas ételt készítened :))

Piroska,

Most így sikerült a tálalás, de igazad van, nem étterembe szántam :)) Persze gyere csak kóstolni :))

Andor írta...

Szép, szép, csak ugye pangasius. Szálkamentes és piszokolcsó hal dél-kelet ázsiából. Amióta utánaolvastam kicsit, igyekszem kerülni:
http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedelem/hogyan-lett-gyanus-a-pangasius

Persze lehet hogy nincs vele gond, és a cikk erősen túloz, de akkor is több mint gyanús. Én inkább maradok a jobban ismert halaknál. Bár a tendencia mindenesetre nagyon a Pangasius kezére játszik, mert olcsó. Ugye a Balatonon is több helyen kapni már hekket, mint balatoni keszeget. És erről most sem a hekk és a pangasius tehet.

Panna írta...

Andor,

Köszönöm a linket. Elolvasom és okulok belőle! Teljesen igazad van én is azért vettem meg a pangasiust mert olcsó, de már többször megfogadtam magamnak, hogy nem az árát nézem inkább azt h miből van :)) Legközelebb szerintem már másik halat veszek! Köszi! :)))