Keresés ebben a blogban

2011. szept. 26.

Zöldborsó krémleves

Ha leves, akkor inkább hús nélküli és természetesen krémleves. Én a krémlevesek készítését nem szoktam túlbonyolítani. Pontosan azért szeretem az ilyesfajta leveseket is, mert nincs vele sok macera, finom és rövid időn belül lehet is enni.

Hozzávalók:
  • 400 g zöldborsó
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • víz
  • só, bors
  • 200 ml főzőtejszín
Elkészítés:
  1. Felkockázom a megtisztított vöröshagymát, majd felszeletelem. Ilyenkor egyáltalán nem figyelek az aprólékos szeletelésre, mert nincs is rá szükség.
  2. A zöldborsót a felaprított hagymával együtt sós vízben puhára főzöm. 
  3. Kiválogattam mondjuk 100 g-ot a megfőtt borsóból és félretettem.
  4. A többi borsót a főzővizével együtt a turmixba öntöttem, hozzáadtam a főzőtejszínt. Borssal ízesítettem (Jó sok bors került bele ismét ----> kicsit meglódult, de én amúgy is nagyon szeretem a borsot, szóval nem lett gond. Bár a főkóstolóm szerint "szünetes" leves lett. Szünetes= meg kell az evés közben állni pihenni, mert annyira borsós :)))
  5. Összeturmixoltam.
  6. Összekevertem a különvett egész borsókkal (amit sajnos a kép nem ad vissza...) és tálaltam. Nem sokkal tovább tart elkészíteni, mint amennyi ideig gépeltem :)))


11 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon fincsi lehet és a színe gyönyörű:)A leveseket nagyon szeretjük, nálunk a brokkoli krém leves a menő.

Angi Angéla írta...

Nagyon finom lehet! Szeretem a krémleveseket, de zöldborsó krémlevest még nem ettem!

Barbi konyhája írta...

Most már értem miért vannak fenntartásaid a gulyásleves-féleségekkel! :))))
Én bizony ezeket a leveseket is szeretem, de valamiért ennek nehezebben állok neki, mint az előbb említett kiadósabb fajtájához! :DD Brokkolikrémleves az egyetlen amit szívesen készítek. Csak sajnálom rájuk az időt, pont azért mert nekünk nem tartalmas, mindenképpen kell melléje valami komolyabb főétel. Pedig nagyon finomak, én inkább vacsira szeretem. Ezt is szívesen megenném ma este!

Kati írta...

Látom te nagyon szereted a krémleveseket, sajnos én még nem nagyon próbáltam ilyesmit, mert nálunk is a taertalmasabb levesek mennek, de csudaszép a színe, és amőgy nagyon szeretjük a zöldborsólevest.

Panna írta...

Trollanyu,

Köszönöm :)) A brokkolit is nagyon szeretem, de még nem döntöttem el, hogy melyik a kedvencem :))

Angéla,

Akkor egyszer próbáld ki ezt is, hátha megszeretitek ;))

Barbi,

Szerencsére én még abban a korszakomban vagyok, hogy nem kell tartalmasabbat főznöm, mert ez is megfelel. Persze reklamálni lehet, de úgyis valami gyorsan elkészíthetőt főzök :)) no meg zöldségeset :))

Panna írta...

Kati,

Ha én is rendszeresen főznék a páromra tele lenne a blog húsos receptekkel, de addig is kiélem és kiélvezem az én zöldség imádatom :))

Katucikonyha, írta...

Nagyon jól hangzik, én is inkább zöldség és krémleves párti vagyok! :-) Ja, ma elment a kis csomag. :-)

Petra írta...

Nagyon szép lett a színe. Én is nagyon szeretem a krémleveseket, most éppen így tervezek borsókrémlevest készíteni, csak bazsalikomot is teszek bele. :)))

Panna írta...

Kata,

Végre valaki akinél hasonló a rajongás tárgya :)) Képzeld meg is kaptam a csomagot! Köszönöm szépen!! ;)))

Petra,

Képzeld én is akartam bele tenni bazsalikomot is, csak a végén mégis kimaradt és lett a szokásos krémleves, de sebaj legközelebb még ellőhetem ezt az ötltet :)))

Seafalcon írta...

Ne, haragudj, ez nem modern recept. Úgy kell főzni, mint a "sztárszakács", aki a gyönyörűséges húslevest összebarmolja Knorr kemikáliával. Hát be nem megyek oda, ahol ez főz...
Tessék venni zacskós levest 300-ért, meg zöldborsót, különben hogyan jutsz a napi E-hez?
Ez a mai módi!

Panna írta...

Seafalcon,

Hihi :)))Ha nem muszáj nem esezk zacskós leveseket. Olyan meg ritkán van, hogy muszáj :)) Napi E? Szinte már mindenben van, biztos vagyok benne, hogy nem tudom még így sem elkerülni... Sajnos :(