Keresés ebben a blogban

2012. márc. 14.

Zabkása

Nem is olyan régen megígértem Barbinak, hogy mindenképpen megosztom Veletek azokat a híreket is, az életemből, amikor egy-egy fontos állomáshoz érek. Talán nem is bánjátok, ha nem mindig csak megszokott recepteket olvastok. Ráadásul a zabkása elkészítése nem is egy olyan nagy ördöngösség, hogy mindenképpen le kellene írnom. Na visszakanyarodva, ha nem bánjátok először is a jó hírrel kezdek. Áprilistól dolgozó nő leszek. Most már rendes 8 órás állással és azzal fogok foglalkozni, amit tanultam. Gondolhatjátok, hogy repdesek a boldogságtól :) Ezzel ugye az is együtt jár, hogy egy csomó orvosi alkalmassági vizsgálatra el kellett mennem. Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki nem szeret orvoshoz járni és különböző rendelőkbe csücsülni és várni, hogy végre sorra kerüljön. Na mindegy, ezen túl kellett esni. Sajnos kiderült, hogy vashiányom van. Most 2 hónapig kaptam rá bogyót, aztán újra mehetek vissza a laborba :S Elhatároztam, hogy nem elégszem meg azzal, hogy bogyókat szedek. Inkább jobban odafigyelek az étkezésemre. Nem gondolom, hogy olyan nagy dolog lenne vashiányosnak lenni.. Épp ezért inkább utánaolvastam és próbálok ezentúl olyanokat főzni, amivel tudom pótolni gyógyszerek nélkül is a vas hiányomat. Egyébként Mosolyfiú viccesen megjegyezte, hogy akkor sok mágnest kell majd ennem, hogy vonzzam a vasat :D Persze apának is elég hasonló beszólása volt, amikor meséltem neki. :D Ja és ha már zabkása, bizony a zab is szerepel azon a listán amit érdemes fogyasztani ilyenkor. El is határoztam, hogy nem lustálkodok és reggelire zabot főzök és eszek :)

Hozzávalók:
  • zabpehely
  • csipet só
  • tej
  • alma
  • fahéj


Elkészítés: (csak ha valaki nem tudná :)
  1. A tejet egy csipet sóval együtt felforrósítjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet. Addig kevergetjük, amíg a zab meg nem szívja magát tejjel és olyan állagú nem lesz, mint a tejbegríz. Na most sokat segítettem azoknak, akik még tejbegrízt sem tudnak készíteni. De ugye tejbegrízt mindenki tud készíteni? :D
  2. Almát felszeletelem. A zabkása tetejére helyezem az almát. Megszórom cukorral, fahéjjal és már eszem is :) 
  3. Finom volt, a tányérom már üres is. Pedig még repetáztam is :D

 

17 megjegyzés:

Ritike írta...

Gratulálok a munkához! Hol fogsz dolgozni? (Szekszárdon? Melyik cégnél?)
Én is vashiányos voltam, a vörös húsok a legjobbak, hasznosabbak, mint a növények ilyen szempontból.

Panna írta...

Rita,

Köszönöm! :D Igen, Szekszárdon :) Akkor majd sok vörös húst is eszek. Már tervben vagy egy csomó étel. .D

Kati írta...

Gratulálok én is a munkahelyhez, jó dolog azt csinálni amit szeretsz:)

Okki írta...

Gratulálok a munkahelyhez! Sok sikert! :)

Panna írta...

Kati,

Igen, most olyat fogok csinálni, amihez igazán kedvem van. Örülök is neki :D

Okki,

Köszönöm! :)

Emi írta...

Szuper, hogy olyan munkád lesz, amit tanultál és amit szeretsz! Nem mindenkibek adatik ez meg:)
A zabkása pedig nálam nagy kedvenc, de csak nyugis reggeleken. Máskor lusta vagyok korábban kelni, hogy megfőzzem. Olyankor jön a gyors műzli vagy hasonló.

Katucikonyha, írta...

De örülök, sok sikert és boldogságot kívánok a munkádhoz! Amúgy én évek óta vashiányos vagyok, nem nagyon tudok rajta változtatni, mert a vasmegkötő kapacitásommal van baj. De ami leginkább segített (mikor jobban érdekelt) a Ferrum metallicum CH9 nevű homeobogyó volt, ami abban segít, hogy a bevitt vasat (legyen az tabletta formájában vagy természetes úton) sikerüljön felszívnia a szervezetnek és ne csak ürítse.

Seffer Lilla írta...

Hát az orvosi vizsgálatokat én sem igazán szeretem, nálunk is van minden évben, és ilyenkor egy csomó helyre kell futkosnunk, nem rajongok érte. A munkádhoz gratulálok, nagyon örülök neki! Kitartást, és azt kívánom Neked, hogy a lendületed nagyon sokáig tartson ki!

Éva írta...

Gratulálok hogy dolgozónő leszel! A kása mellé esténként igyál egy kis vörösbort azt mondják az is jó!

Panna írta...

Emi,

Igen örülök is neki :D Na a kásával én is így vagyok. Sokszor lusta vagyok megfőzni. Aztán, amikor már kész van csodálkozok, hogy nem is tartott olyan sokáig :)

Kata,

Köszönöm, aranyos vagy :D Meg a bogyó nevét is köszi, lehet utánajárok majd és beszerzem :)

Lilla,

Akkor látom nem csak az én hátamon áll fel még a szőr is az orvosi vizsgálatoktól. :) Na mindegy, ha ez kell hozzá, hogy dolgozzak, hát legyen :) Igyekszem lendületes maradni. Nagyon tudok ám lelkesedni, főleg ha olyat csinálok, amit szeretek :D

Éva,

Köszönöm! :D Fogok én még enni inni jó sok mindent :) Amúgy néha szoktam egy pohárka vörösbort inni :) Szeretem :)

trollanyu írta...

Gratulálok az új munkához:) A zabkásást nagyon szeretem, és nagyon egészséges is.

Panna írta...

Trollanyu,

Köszönöm! :) Én is nagyon szeretem a zabkását, még repetáztam is belőle. :D

Panna írta...

Trollanyu,

Köszönöm! :) Én is nagyon szeretem a zabkását, még repetáztam is belőle. :D

Névtelen írta...

Gratulálok a munkádhoz! Én nem vagyok vashiányos, de szoktam inni vastartalmú pezsgőtablettát, vagy mit.:D Nagyon guszta lett a zabkásád!

Névtelen írta...

Megint én vagyok: nézz be hozzám, szeretnék neked egy díjat adni!:)

Barbi konyhája írta...

Jaj de elkéstem! :( De jó, hogy írsz privát dolgokról is, és ezr az én hatásomra! Elpirultam...
Nagyon örülök, hogy kedvedre való munkád lesz és még fizetnek is érte! ;D Én is voltam vashiányos, rettenetesen hullott is a hajam, kaptam is rá valamit, de azóta inkább a napi vitamincsomaggal pótolom! :)
Különben ezt a vizsgálatot ki lehet bírni, képzeld el mikor terhes voltam és állandóan menni kellett ilyen-olyan m@rhaságokra és órákig várni pocakosan. Na azt nem szerettem! De megérte!!!! :))
Sajnos a zabkását nem szeretem, de jól néz ki! Viszont a tejbedarát annál inkább, de abban meg nincs vas. :) Puszi!

Panna írta...

Flóra,

Nekem a pezsgőtabletta eszembe sem jutott volna :) Jó, hogy írtad. Veszek :D Köszönöm a díjat ;)

Barbi,

Fogok én még privát dolgokról írni :D Vannak olyan események, amiket érdemes megemlíteni, meg ettől kicsit személyesebbé is válik a blog. :) Húh, hát nem irigylek akkor egy kismamát sem! Én ezt a várakozást is utáltam, de persze ez is megérte :D Puszi!