Egy ideje már szemezek a császármorzsa receptekkel. Aztán valami mindig közbejött. Egészen eddig. :) Eredetileg Verus jöhet a desszert játékára szerettem volna nevezni vele (természetesen akkor valami gyümölccsel), de már alapból elhalasztottam hétvégére a készítését. A június meg ugye szombaton lejárt.. Nekem meg ebben a nagy melegben nem igazán volt kedvem főzni.. Így játékon kívül, de végül mégiscsak elkészültem vele :D
- 4 tojás
- 5 dl tej
- 5 dkg cukor
- csipetnyi só
- 35 dkg liszt
- 1-2 ek. ásványvíz
- 1 dkg vaj vagy margarin
- 1-2 ek. mazsola
- 1 ek. porcukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk. A tejet összekeverjük a tojássárgájákkal, a cukorral meg a csipetnyi sóval. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, az ásványvizet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A vajat felforrósítjuk nagy méretű teflonserpenyőben, majd beleöntjük a ténytát és egyenletesen megszórjuk a mazsolával. Amint a tészta alja aranybarnára sült, lapáttal széttördeljük és megfordítjuk a darabokat. 2 villa vagy fakanál segítségével még morzsalékosra törjük és kevergetve megsütjük.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Az eper dzsememmel ettem, igazi nyár íze volt :)
11 megjegyzés:
Én is régóta szemezek vele! És nagyon megkívántam most is tőled. Közeledik az óra:)
Ezzel én is így vagyok, hogy csak halogatom az elkészítését! Nagyon guszta és igen finom lehet így lekvárral. Valamelyik nap belevágok, csak ne lenne ennyire meleg mindenütt de főleg a konyhában a tűzhely mellett!:-)
Nagyon guszta szívesen elfogyasztanám most!
Nagyon guszta a morzsád,valamelyik nap csinálok én is,nem teszem sütőbe,csak majd serpenyőben készítem,úgy is lehet,régen csináltam már.
Emi,
Akkor Te se várakozz sokáig :)
Éva,
Képzeld én is 2 felvonásban készítettem. Vasárnap csak a tésztát, mert mellette készült főzelék és cukkini krém is. Olyan melegem volt, hogy a császármorzsát már nem volt kedvem kisütni. A hűtőben landolt :) Aztán tegnap csak elkészült :D
Mrita,
Még van ám belőle :) Jó sok lett, küldök :)
Piroska,
Én is serpenyőben készítettem, na meg eddig kimaradt az életemből, pedig olyan finom :)
Szuper, régen ettem, lassan itt az ideje felavatni a kivilekváromat hozzá...:)
Lilla,
Van kivilekvárod? Én erről lemaradtam :) Na majd ha felavatod és megmutatod megyek meglesni :D
Isteni!:) Az unokáknak ígértem, ha legközelebb eljönnek, készítek:)
Roza,
Köszönöm! Akkor ne felejtsd majd el meglepni az unokákat vele :)
Kisebb változtatásokkal én is elkészítettem. Épp most eszem. :) Egyszerűen imádom! :D
Majd írok posztot és hozom a linket is. :)
Ahogy pár órával ezelőtt említettem, elkészült a bejegyzés is a császármorzsáról! :)
http://vaniliamamor.blogspot.ro/2012/07/csaszarmorzsasmarni.html
Megjegyzés küldése