Keresés ebben a blogban

2012. jún. 30.

Mexikói sertésmáj

Eddig nem rajongtam a májért, de igyekszem olyan ételeket készíteni/enni, ami vasat is tartalmaz. Így gondoltam egyet és májat ettem. Miután megkóstoltam az első falatot rögtön az volt az első gondolatom, hogy eddig milyen buta voltam, hogy kerültem a májat, mert ez az étel bizony finom lett.
Ja és a vasam az utolsó véreredmény óta jó, már gyógyszert sem kell szednem. Inkább jobban figyelek miket eszek :)

A receptet egy régebbi Meglepetésből vágtam és próbáltam ki :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg sertésmáj
  • fél dl olaj
  • 1 kiskanál durvára tört édeskömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 csokor korianderzöld

Elkészítés:
  1. A sertésmájat vékony csíkokra vágjuk, megmossuk és szűrőbe téve lecsepegtetjük.
  2. Közben az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a durvára tört édesköményt, az aprított fokhagymát és közepes tűzőn kicsit megpirítjuk, hogy az ízek jobban kioldódjanak.
  3. Ezek után hozzáadjuk a lecsepegtetett májat és fehéredésig sütjük.
  4. Sózzuk, rászúrjuk a mexikói zöldségkeveréket, az aprított korianderzöldet és közepes tűzőn rázogatva összepirítjuk.
  5. Ha kicsit szaftosabbra szeretnénk a mexikói sertésmájat, mielőtt lehúzzuk a tűzről, locsoljuk meg egy fél dl forró zöldséglevessel.


11 megjegyzés:

Barbi írta...

Panna tényleg hihetetlen, hogy eddig nem ettél májat, pedig mind a sertés, mind a csirkemáj fenséges, a liba és kacsamájról már nem is beszélek! :))
Ez a mexikói pedig nekem is újdonság! Nagyon finom lehet!!
Örülök, hogy jó lett a vas eredményed, én is inkább a természetes megoldások híve vagyok. Vagy már írtam? :D
Vigyázz magadra és szép szombat estét és pancsizós vasárnapot!!! :))

Panna írta...

Barbi,

Hát ha nem volt muszáj tényleg nem ettem májat, már jó sok éve :) Mondjuk azért most sem ez a kedvencem, de már legalább ízlik :)
Szerintem már kitárgyaltuk, hogy jobb gyógyszerek nélkül.. :D
Na meg Nektek is csuda jó vasárnapot! ;)

tejszínhab írta...

Nálunk csak a resztelt máj volt listán eddig, de ez a mexikói nagyon gusztának néz ki! Lehet ki is próbálom ;)

Panna írta...

Tejszínhab,

Lehet ám a máj nem szeretésem fő oka nálam is az volt, hogy nem ettem olyant ami ízlett volna és kevés májas receptet ismertem..

Éva írta...

Guszta !Nagyon finom lehet így elkészítve ! Sertésmájat is szeretem de nem szoktam csinálni, inkább a csirkemáj amit akár reszteltnek akár rántva megeszem! Örülök hogy jól alakul a vas értéked, biztosan jobban is érzed magad?

Panna írta...

Éva,

Legközelebb majd én is csirkemájat készítek, lehet az finomabb :)
Hát nem sok változást vettem észre, maximum annyit, hogy már nem félek a vérvételtől :D

mellissina2 írta...

Panna,nagyon guszta a mexikói sertésmájad, elviszem a receptet,ugyanis szeretem a májat!
A kovi ubiról annyit szeretnék,hogy burggal is tökéletes,az első üvegem sikerült,mert nem volt akkora hőség,a második amit eltettem kb.három napja vagy négy már nem tudom,folyamatosan az 50 fokos ablakban volt,éjszakát kivéve,és túl forrt,szóval a lényeg,hogy nem szabad túl forró helyen tartani,vagy ha mégis két nap után kiszedni a burgot.Hát a másodikkal így jártam,de legalább már ezt is tudom.Egyébként normál körülmények között,pont olyan mint kenyérrel.Most az enyém hogy finoman szóljak f.s lett.Amíg ilyen hőség van addig nem teszem ablakba,az ujjat.

mellissina2 írta...

Bizony a vas nagyon fontos,még a hajad is megerősödik.Nem beszélve az energiádról.

Panna írta...

Piroska,

Örülök és remélem Neked is ízleni fog :) Ó, akkor ezek szerint a nagy meleg nem kedvez a kovászos ubinak, de mindenképpen ki fogom próbálni a recepted :) Rákattantam, pedig pár éve még a kovászos ubit sem szerettem, elég hibban nőszemély vagyok :)

mellissina2 írta...

Panna nem vagy Te hibbant,majd ahogy múlik az idő változol,és ez rendben is van!A kovi ubinak a nagyon nagy meleg nem tesz jót,csak a normális meleg.

Panna írta...

Piroska,

Akkor várok vele egy picit :) Egyébként meg mióta én főzök magamra, sokkal több mindent szeretek :)