Keresés ebben a blogban

2012. júl. 3.

Császármorzsa

Egy ideje már szemezek a császármorzsa receptekkel. Aztán valami mindig közbejött. Egészen eddig. :) Eredetileg Verus jöhet a desszert játékára szerettem volna nevezni vele (természetesen akkor valami gyümölccsel), de már alapból elhalasztottam hétvégére a készítését. A június meg ugye szombaton lejárt.. Nekem meg ebben a nagy melegben nem igazán volt kedvem főzni.. Így játékon kívül, de végül mégiscsak elkészültem vele :D
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 35 dkg liszt
  • 1-2 ek. ásványvíz
  • 1 dkg vaj vagy margarin
  • 1-2 ek. mazsola
  • 1 ek. porcukor

Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tejet összekeverjük a tojássárgájákkal, a cukorral meg a csipetnyi sóval. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, az ásványvizet. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A vajat felforrósítjuk nagy méretű teflonserpenyőben, majd beleöntjük a ténytát és egyenletesen megszórjuk a mazsolával. Amint a tészta alja aranybarnára sült, lapáttal széttördeljük és megfordítjuk a darabokat. 2 villa vagy fakanál segítségével még morzsalékosra törjük és kevergetve megsütjük.
  3. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  4. Az eper dzsememmel ettem, igazi nyár íze volt :)


11 megjegyzés:

Emi írta...

Én is régóta szemezek vele! És nagyon megkívántam most is tőled. Közeledik az óra:)

Éva írta...

Ezzel én is így vagyok, hogy csak halogatom az elkészítését! Nagyon guszta és igen finom lehet így lekvárral. Valamelyik nap belevágok, csak ne lenne ennyire meleg mindenütt de főleg a konyhában a tűzhely mellett!:-)

Mrita írta...

Nagyon guszta szívesen elfogyasztanám most!

mellissina2 írta...

Nagyon guszta a morzsád,valamelyik nap csinálok én is,nem teszem sütőbe,csak majd serpenyőben készítem,úgy is lehet,régen csináltam már.

Panna írta...

Emi,

Akkor Te se várakozz sokáig :)

Éva,

Képzeld én is 2 felvonásban készítettem. Vasárnap csak a tésztát, mert mellette készült főzelék és cukkini krém is. Olyan melegem volt, hogy a császármorzsát már nem volt kedvem kisütni. A hűtőben landolt :) Aztán tegnap csak elkészült :D

Mrita,

Még van ám belőle :) Jó sok lett, küldök :)

Piroska,

Én is serpenyőben készítettem, na meg eddig kimaradt az életemből, pedig olyan finom :)

Seffer Lilla írta...

Szuper, régen ettem, lassan itt az ideje felavatni a kivilekváromat hozzá...:)

Panna írta...

Lilla,

Van kivilekvárod? Én erről lemaradtam :) Na majd ha felavatod és megmutatod megyek meglesni :D

Roza írta...

Isteni!:) Az unokáknak ígértem, ha legközelebb eljönnek, készítek:)

Panna írta...

Roza,

Köszönöm! Akkor ne felejtsd majd el meglepni az unokákat vele :)

IsaBella írta...

Kisebb változtatásokkal én is elkészítettem. Épp most eszem. :) Egyszerűen imádom! :D
Majd írok posztot és hozom a linket is. :)

IsaBella írta...

Ahogy pár órával ezelőtt említettem, elkészült a bejegyzés is a császármorzsáról! :)
http://vaniliamamor.blogspot.ro/2012/07/csaszarmorzsasmarni.html