Régebben nem igazán rajongtam a levesekért, de mióta én is tudok főzni néha megkívánom. Így történt ez most is. Volt itthon egy fej káposztám. Azon gondolkodtam vajon mit készíthetnék belőle. Első ötlet a káposztás tészta volt. Aztán mégis leszavaztam, mert már olyan rég ettem egy tányér finom levest. Az alap ötletet a frankfurti leves adta, csak nekem eszem ágában sem volt virslit is tenni bele.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta
- sárgarépa
- fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- olíva olaj
- fűszerek: érelízesítő, só, őrölt kömény és kurkuma
- habaráshoz: házi natúr joghurt és tk. tönköly búza liszt
A vöröshagymát az apró kockákra vágott káposztával és a répákkal együtt egy kis olíva olajon üvegesre dinszteltem. Felöntöttem vízzel, fűszereztem és főni hagytam. Mielőtt jónak ítéltem hozzáadtam a joghurtos és lisztes habarást. Pár percig még főni hagytam. A kurkumától sárgás színt kapott. Én levesbetét nélkül tálaltam, de lehet bele tenni akár levesgyöngyöt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése