Nagyon rá vagyok kattanva a spenótra. Megint egy spenótos ételt készítettem. Bár mostanában több tésztát és pizzát ettem a kelleténél, szóval ezentúl jobban odafigyelek.. Cak ezeket olyan könnyen és gyorsan el tudom készíteni még munka után is, hogy bevallhatom ellustultam..
- 40 dkg spenót
- 30 dkg párizsi
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 ml főző tejszín
- 25 dkg orsó tészta
Elkészítés:
- A spenótot megmossuk, a levelek közepéből az ereket eltávolítjuk, felíprítjuk.
- A fokhagymát és a párizsit apróra vágjuk és olvasztott vajon serpenyőben picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, fűszerezzük, sóval, borssal. Felöntjük tejszínnel, pár percigg összeforraljuk.
- Közben kifőzzük a tésztát.
- Összekeverjük a tésztát a tejszínes szósszal és már el is készültünk az étellel.
5 megjegyzés:
Jahahaj! Imádom a spenótot! Jól választottál! És hidd el, ritkaságszámba megy ma (sajnos), hogy egy fiatal csaj főz. Engem legalábbis mindig megbámulnak a munkahelyemen, bár a tortáim után már kezdik megszokni :)
Csak legalább szeretném egy kicsita spenótot? Bár ha kihagyom és csak anélkül csinálom meg úgy is finom !
Tejszínhab,
Igazad van, nálunk is ritka a munkahelyen a saját készítésű étel. Mindenki inkább menüzik. Én mondjuk jobban szeretem a saját főztömet, na meg a sok zöldséget :D
Éva,
Szerintem nyugodtan kihagyhatod a spenótot vagy kicserélheted más zöldségre, mondjuk brokkolira, vagy amit szeretsz! :D
Én is imádom a spenótos tésztát, csak most nem eszem a diétám miatt:)
Kati,
Sajnos én is elég sok tésztát, pizzát és gyorsan elkészíthető ételt ettem mostanság. Picit muszáj nekem is visszafognom magam :S
Megjegyzés küldése