Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 7 tojás
- 30 dkg dió
- 30 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 30 dkg liszt
- 1/2 zacskó sütőpor
Elkészítés:
- Egy lábasban a durvára aprított étcsokoládét meg a feldarabolt vajat alacsony hőfokon, állandóan kevergetve megolvasztom, majd a tűzhelyről leveszem.
- A tojásokat villával elkeverem, a diót durvára aprítom.
- Az olvasztott csokoládés vajat nagy keverőtálba öntöm.
- Hozzáadom a kétféle cukrot, a csipetnyi sót, a tojásokat, a diót, a lisztet meg a sütőport és a robotgép habverőjével sima tésztává keverem.
- Margarinnal alaposan kikent tepsibe simítom, majd előmelegített sütőben megsütöm.
- Rácsra téve hűlni hagyom.
- Porcukorral és csokisziruppal a tetején tálalom.
9 megjegyzés:
Még sosem próbáltam, de fincsi lehet:) Tömény nagyon:)
Kati,
Gyere Te is játszani és megkóstolhatod milyen finom :) Ja és nem is olyan tömény ;) Még kevesebb cukrot is tettem bele, mint az eredetileg a recept szerint kellett volna :D
Fincsi lehet, főleg, hogy dió is van a tésztájában! :)
Hankka,
Nekem nagyon ízlik! :D
Panna,finom lehet a sütid,én szeretem,és képzeld még hozzá a vanília fagyit!Kérek!
Ezt azonnal forrón egy kis vanília fagyival 5 perc alatt elfogyasztanám :)
Nagyon jól néz ki! :)
Klassz lett nagyon, a családom szereti:) Az egyik kanadai ismerősömtől kaptam egy receptet, az is diós, hasonló, még nem próbáltam ki:)
Guszta, nagyon finom lehet! Elég tömény édesség de azért néha ilyet is lehet csinálni amikor megkívánja az ember!
Megjegyzés küldése