Keresés ebben a blogban

2010. okt. 15.

Rakott krumpli hús nélkül

 Ez egy egyszerű és olcsó vacsora, de persze lehet ebéd is. Főleg az olyanok számára, mint én, akik csak nagyon különleges alkalmakkor vacsoráznak. Azt nem mondanám, hogy gyorsan elkészíthető, de ez is csak a sok előkészület miatt van.

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 8 közepes méretű krumpli
  • natúr házi joghurt (tejföl helyett)
  • ízvarázs
  • sajt a tetejére
  • egy kis mogyoró olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
  1. A 4 tojást keményre főzöm, megpucolom és szeletekre vágom.
  2. Közben a krumplit héjában megfőzöm. Amikor puha, lehúzom a héját és ezt is szeletekre vágom.
  3. Közben lereszelem a sajtot és kikenem a tepsit.
  4. Amikor minden hozzávalóm elkészült a tepsibe rétegezem. Első sor krumpli, majd joghurt és a tojás, addig rétegezem, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Nálam két réteg lett. A tetejét megszórtam sajttal.
  5. Sütőbe tettem, amíg a sajt meg nem olvadt a tetején és néhol kis barna folt nem keletkezett rajta.


Nincsenek megjegyzések: