Még a nagy sárgabarack szezonban kinéztem magamnak Kati muffinját, aztán mire észbe kaptam már nem sikerült sárgabarackot vennem. Viszont vettem őszibarackot és apró módosításokkal a saját számízére alakítottam a receptet. Probléma megoldva, muffin megsütve :)) Kati köszi a receptet!
Hozzávalók: (nálam 16 db lett)
- 25 dkg liszt (kb. 12,5 dkg fehér liszt és kb. 12,5 dkg tk. tönköly liszt)
- 1 kk. sütőpor (foszfát mentes)
- 6 ek. méz
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3 és fél őszibarack ( a maradék felett megettem)
- pici só
- 2 ek. nutella
- 3 ek. napraforgómag
A vajat habosra kevertem a tojásokkal és a mézzel együtt, majd hozzáadtam a tejet, a reszelt citrom héjat a nutellát és a felaprított barackot. A liszteket a sütőporral összekevertem, majd hozzáadtam a sót is. A tejes egyveleghez hozzákevertem a száraz hozzávalókat, majd a masszát a kapszlikba kanalaztam. Végül pedig aranybarnára sütöttem.
7 megjegyzés:
Akár reggelire is jöhetne... :)
Panna, nincs mit, Örvendek, hogy megihletett az én muffinom, és így elkészítetted a sajátodat. Őszibarackból is biztos ugyanolyan finom lett.
Milyen jó, hogy feltetted ezt a receptet. Van egy pár barackunk ami sehogy sem fogy el.... ezúton megvan a sorsuk.
Köszi szépen! :)
Aranyosak a muffinjaid:) Iskolaszezonban nagyon gyakran sütök muffint, mert szendvics mellé jól lehet pakolni. Őszibarackost még nem sütöttem, jól hangzik:)
Nagyon jól néz ki! :)
Panna, hát nagyon guszták, hát egy párat meg tudnék enni belőlük.
Petra,
Akkor küldök reggelire belőle!! :)) Én is ettem amúgy reggel is :))
Kati,
Köszi az alap ötletet, így már könnyű volt. Szerintem finom volt őszibarackkal is :))
Okki,
Örülök, hogy tetszik a recept! Remélem Nektek is ízleni fog, ha van kedved írd meg milyen lett!
Trollanyu,
Igen a legpraktikusabb nassolni való a keksz mellett a muffin. Ha édesség hiányom van ebből a kettőből választok, mert gyorsan elkészíthetőek és viszonylag sokáig el is állnak..
Flóra,
Köszi :))
Mrita,
Van még pár.. Küldjek Neked is?? :))
Megjegyzés küldése