Keresés ebben a blogban

2011. júl. 26.

Tejfölös káposzta leves

Volt egy fél káposztám, amivel kezdenem kellett valamit. Levest ritkán főzök és akkor is inkább a krémleveseket preferálom. Mert azok olyan finomak :)) Káposztából viszont még nem hallottam krémlevesről, bár lehet van csak én vagyok amatőr :)) Az, hogy keressek valamilyen jó kis receptet eszembe sem jutott, inkább én alkottam valamit.

Hozzávalók:
  • 1/2 káposzta
  • 2 erezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • só, köménymag
  • habaráshoz (2 ek. tejföl + 1 ek. liszt)
A zöldségeket megmostam/ megtisztítottam és felaprítottam a megfelelő nagyságúra. Sóval és köménymaggal ízesített vízben puhára főztem őket. Végül pedig besűrítettem a habarással. Így egy egyszerű kis zöldséglevest kaptam.

4 megjegyzés:

Petra írta...

:))) Finom! Hasonlít a frankfurti leves receptemhez, csak abba még virslikarikákat is szoktam tenni.

trollanyu írta...

Szerintem nagyon jó lett:) Nagyon szeretem a leveseket, főleg ha jó sok zöldség van benne.

Kati írta...

Mi lucskos káposztalevest szoktunk főzni hússal, de persze így sokkal egészségesebb és nyáriasabb.

Panna írta...

Petra,

Tényleg valami hasonlóra sikeredett, mint a frankfurti leves :))

Trollanyu,

Én is azokat a leveseket szeretem, amelyek bővelkednek a zöldségekben :))

Kati,

A Ti levesetek is finom lehet, de én valahogy nem szeretem ha egy levesben hús is van, persze ha más főzi megeszem, de én nem tennék bele :))