Volt egy fél káposztám, amivel kezdenem kellett valamit. Levest ritkán főzök és akkor is inkább a krémleveseket preferálom. Mert azok olyan finomak :)) Káposztából viszont még nem hallottam krémlevesről, bár lehet van csak én vagyok amatőr :)) Az, hogy keressek valamilyen jó kis receptet eszembe sem jutott, inkább én alkottam valamit.
Hozzávalók:
- 1/2 káposzta
- 2 erezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- só, köménymag
- habaráshoz (2 ek. tejföl + 1 ek. liszt)
A zöldségeket megmostam/ megtisztítottam és felaprítottam a megfelelő nagyságúra. Sóval és köménymaggal ízesített vízben puhára főztem őket. Végül pedig besűrítettem a habarással. Így egy egyszerű kis zöldséglevest kaptam.
4 megjegyzés:
:))) Finom! Hasonlít a frankfurti leves receptemhez, csak abba még virslikarikákat is szoktam tenni.
Szerintem nagyon jó lett:) Nagyon szeretem a leveseket, főleg ha jó sok zöldség van benne.
Mi lucskos káposztalevest szoktunk főzni hússal, de persze így sokkal egészségesebb és nyáriasabb.
Petra,
Tényleg valami hasonlóra sikeredett, mint a frankfurti leves :))
Trollanyu,
Én is azokat a leveseket szeretem, amelyek bővelkednek a zöldségekben :))
Kati,
A Ti levesetek is finom lehet, de én valahogy nem szeretem ha egy levesben hús is van, persze ha más főzi megeszem, de én nem tennék bele :))
Megjegyzés küldése