Ez az étel már megint úgy született meg, hogy nekiálltam a főzésnek és még igazán a legvégén sem tudtam pontosan, mi is lesz belőle. Csak amikor még lezártam alatta a tűzhelyet, akkor nyerte el a végleges formáját. Szóval amolyan spontán étek ez is, mert szeretek csak így főzni, ami éppen eszembe jut :))
Hozzávalók:
- 1 zsenge cukkini
- 3-4 közepes méretű sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 marék zöld borsó
- 1 zöld paprika
- fél paradicsom
- 2 csirkemell
- 1 ernyőcske kapor
- 1 tk. korriander
- 1 tk. majoranna
- petrezselyemzöld
- só
- 1 tk. őrölt piros paprika
- 1 ek. keményítő
- tészta köretnek
A csirkemellet A cukkinit megmostam, meghámoztam és hosszú csíkokra szeleteltem a megpucolt sárgarépát és a zöldpaprikát is ilyen csíkokra szeleteltem. A paradicsomot is felszeleteltem. Felaprítottam a kertből szedett petrezselyem zöldjét és a kaprot is. Ezek voltak az előkészületek. A vöröshagymát megpucoltam, felaprítottam és olajon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a csirkemell csíkokat, amikor már a hús is kifehéredett hozzáadagoltam az összes zöldséget egyben úgy ahogy volt. (A borsót még kissé fagyosan, mert a fagyasztóból vettem ki egy hirtelen ötlettől vezérelve, hogy ez is kell az ételembe.) Felöntöttem egy kevés vízzel. Sóval, korianderrel és majorannával ízesítettem. Bele került egy picit később a felaprított petrezselyem zöldje és a kapor is. Amikor már minden megfőtt tejszínnel akartam eredetileg vegyíteni, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam. Hisz láthatjátok tejszín nincs a hozzávalók listáján. Kinézetre kicsit olyan volt ez az étel, mint amit a kínai kajáldákban szolgálnak fel, ezért inkább egy tk. őrölt piros paprikával ízesítettem még. Plusz egy nagyon kevés vízben elkevert keményítőt is adtam hozzá. Azért nem lett olyan kocsonyás állagú, de szerintem pont jó lett így is :)) Tésztával tálaltam.
Van pár olyan ételfotóm, amivel meg vagyok elégedve, van jó néhány amire azt mondom, hogy nem rossz és van sajnos olyan is ami lehetett volna sokkal jobb is. Sajnos ez az ételem a legutolsó kategóriába tartozik. De mentségemre szolgáljon, hogy nem vagyok profi fotós és már sötétedés után fotóztam és a világítás nem sikerült jól beállítanom.
4 megjegyzés:
Világítás ide vagy oda, de ez a zöldséges csirkehús nagyon finom lehetett.
Kati, aranyos vagy, hogy ezt mondod :)) Nem volt rá panasz ;)) Sőt..
Én is elfogyasztanék egy jó nagy tányérral! A fotó minősége nekem bőven tökéletes ahhoz, hogy összefusson a számban a nyál! :D
Ügyes vagy! :)))
Barbi,
Aranyos vagy!! Akkor lehet nem is olyan rossz ez a kép, mint gondoltam :))
Megjegyzés küldése