Keresés ebben a blogban

2012. márc. 29.

Húsos táska

 Az úgy volt, hogy Mosolyfiú borsófőzeléket kívánt. Kért, hogy főzzek Neki. Na nem sokáig kellett kérlelnie, mert nagyon szeretem a főzelékeket, a borsót meg különösen. Kitaláltam, hogy csinálok hozzá pörköltet. Aztán nagy meglepetésemre a főzelék kapósabb volt, mint a pörkölt. Na akkor mi legyen vele? Tervben volt, az is, hogy elmegyünk pecázni. Na én meg úgy nem szeretek elmenni, ha nincs nálunk valamilyen enni/ innivaló. A vízparton tuti megéhezek/megéhezünk. Na akkor már meg is volt a megoldás. Legyen belőle húsos táska. A fagyasztóban amúgy is volt elfekvőben egy kis leveles tésztám.. Így a maradék is elfogyott, szállítható is volt és még újat is ettünk :)

Hozzávalók:
  • leveles tészta
  • maradék sertés pörkölt
  • tojás

Elkészítés:
  1.  Kiolvasztom a leveles tésztát. Átgyúrom.
  2. Nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatok a tésztából.
  3. A köröket lekenem tojással.
  4. A pörköltet összeturmixolom, kis kupacokat teszek a tésztára.
  5. A megtöltött köröket félbehajtom. Villával megnyomkodom/lenyomkodom a szélét.
  6. A táskák tetejét lekenem tojással.
  7. Megsütöm.


    9 megjegyzés:

    Éva írta...

    Nagyon finom lehetett! Milyen jó ötlet nekem is van a hűtőben még két lap igaz most nincs pörköltem. Na sebaj majd kipróbálom legközelebb. Nagyon guszta!

    Panna írta...

    Éva,

    Nekem sem sokkal több leveles tésztám volt, de legalább fel tudtam úgy használni a maradékot, hogy pecázáshoz is el tudtuk vinni :) Próbáld csak ki, nem fogod megbánni ;)

    Zsofi Molnar írta...

    Naggggyon rendben van!!!! :-)))

    Ditta tortái írta...

    Panna,ez nagyon finom lehet,én palacsintát szoktam sütni a maradék pörihez,ha már nem igazán megy,de ez a leveles tésztás megoldás nagyon tetszik,legközelebb ilyen lesz a pöriből,köszi az ötletet:)!

    Barbi konyhája írta...

    Nagyon ügyes voltál! Nálam is van ilyen tészta, már ideje lenne elpusztítani, mert fagyasztót kell takarítanom! :))
    Fogtatok valamit? :)

    trollanyu írta...

    Nagyon ötles vagy:) Igazán jól néz ki és horgászathoz teljesen tökéletes:) Halat fogtatok?

    tejszínhab írta...

    Nyami! Na és a pecázás eredményét mikor láthatjuk itt ?:) A borsófőzelék volt az 1. közös otthonunkban az 1. hivatalos menü nálunk úgyhogy az nálunk is kellemes emlék :)

    Panna írta...

    Zsófi Molnár,

    Köszönööööm :D

    Ditta,

    Nálam is volt már húsos palacsinta is :) Most újítottam inkább :)

    Barbi,

    Na akkor itt egy ötlet, hogy mire használhatod fel a leveles tésztád ;) Ingen fogtunk, 3 pontyot, kb. 13. kis kárászt és 1 törpe harcsát. Mindketten pecáztunk és ez kb. 4 óra termése volt :)

    Trollanyu,

    Bizony jó is volt. Főleg én vagyok az aki mindig megéhezik a vízparton. Muszáj volt vinnem valamit :) Igen fogtunk, fenn Barbinak leírtam :) Nem unatkoztunk, szinte végig volt kapás és hal is :)

    Tejszínhab,

    Pecázás eredményét sajnos már nem tudom megmutatni :( A kis halakat még este megsütöttem és megettük. Fényképezni már nem volt kedvem :( A pontyból meg még nem főztük meg a halászlét.. Na majd akkor legközelebb erről is fotózok :) De jó, akkor Ti is szeretitek a borsó főzeléket ;)

    Verus írta...

    Kedves Panna! Nézz be hozzám, vár rád egy játék...