Na igen, megint egy maradék hasznosításról lenne itt szó. Már untam reggelire megenni a megmaradt körözöttet. Tudtam, hogy van leveles tésztám a fagyasztóban. Gondoltam miért ne lehetne belőle csiga? Szerintem érdemes kipróbálni, ha már Ti sem bírtok rá a sok kevert túróra. Ja és persze másik előnye, hogy gyorsan elkészül, nagyon jó valami leves mellé. Nálam a cukkini krémlevest kísérte.
Hozzávalók:
- körözött (túró, tejföl, vöröshagyma, só, pirospaprika)
- leveles tészta
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
- Ha nincs épp kéznél körözött akkor a fent említett hozzávalókból kikeverjük. Ha van, akkor egyszerűbb a dolgunk.
- Kinyújtjuk a leveles tésztát, megkenjük a körözöttel.
- A megkent tésztát feltekerjük.
- Kb. 1,5 cm vastag csigákat szeletelünk a tésztából.
- Megkenjük a tojássárgájával a csigákat.
- Megsütjük.
9 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet! Én is hasonlót csináltam múltkor, csak nem csiga, hanem táska lett belőle.:)
Nagyon finom lehet, guszta! Így jobban elfog fogyni?:-)) Igaz ilyen formában már ebéd kiegészítője !
Szeretem a maradékhasznosítást. Főleg amikor valami megunt kajából olyan finomság keletkezik, hogy legszivesebben következőbe direkt termelném a maradékot:)) Ez a csigád is ilyen szerintem. Nagyon finom lehetett!
Tényleg jó ötlet, nagyon finom lehet:) Én is a maradékhasznosítás híve vagyok:)
Nagyon guszta lett!
Flóra,
Igen emlékszem a táskára, csak nálam a csiga egyszerűbb volt :)
Éva,
Igen, leves mellé kerül és hipp-hopp elfogyott :)
Emi,
Igen pont ilyen volt a csiga is :) Na meg csigába talán még finomabb a körözött, mint kenyérre kenve :)
Trollanyu,
Na igen, amit nem muszáj nem dobok ki én sem, inkább ötletelek, hogy mit lehetne még belőle csinálni :)
Lilla,
Köszönöm :)
Nahát milyen jó ötlet!!! A kőrözöttel én is mindig úgy járok, hogy a végét ide-oda tologatom a hűtőben! Na ezt megjegyzem! Nagyon finom lehet!!! :)
Hogy szeretem én az ilyesmiket:) MIndennap megenném:) Nagyon mutatós:)
Barbi,
Örülök, hogy adtam egy jó tippet :) Ugye, hogy nem lehet napokig körözöttet reggelizni vagy vacsorázni? Valamit muszáj kezdeni vele :)
Kati,
Én főleg azért szeretem az ilyeneket, mert gyorsan elkészülnek és finomak :)
Megjegyzés küldése