Keresés ebben a blogban

2012. máj. 15.

Spárgás rizottó

Nem tudom Ti, hogy voltatok vele, de én már alig vártam, hogy a medvehagyma szezon után beköszöntsön a spárga szezon. Az idei első adagomból egy tészta ételt készítettem, nem lett olyan látványos, hogy megmutassam Nektek, de ez a rizottó megérdemel egy posztot. Nem is értem miért féltem eddig a rizottó készítéstől. Nem is bonyolult és nagyon finom :)

A recept egy Blikk Nők kivágott receptemből való...

Hozzávalók:
  • 500 g zöld spárga (meghámozva)
  • 300 g rizs
  • 80 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
  • 500 ml húsleves (instant)
  • 80 ml tejföl
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:
  1. A spárgát 1/2 liter sós vízben 20 percig főzzük.
  2. A riszt a vajon megpirítjuk, majd a húslevesben puhára főzzük.
  3. A hagymát olajon megpirítjuk.
  4. A tejföllel együtt keverjük a rizshez, végül adjuk hozzá a felszeletelt spárgát is.


11 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szeretem a spárgát, a család sajnos nem. De azért magamnak szoktam készíteni. A rizottód jól néz ki, rég volt nálunk is. Legalább ötletet kaptam a holnapi vacsorához:)

Panna írta...

Trollanyu,

Örülök, hogy ihletet merítettél a holnapi vacsorátokhoz! :) Én most elégé rá vagyok kattanva a spárgára. Veszek egy adaggal a héten is :)

Lilla írta...

Megmondom őszintén, eddig egyszer próbálkoztam a fehérspárgával, és valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Mi a különbség a kettő között??? Ízvilág, állag? A képed egyébként gusztusos nagyon!

Lilla írta...

Megmondom őszintén, eddig egyszer próbálkoztam a fehérspárgával, és valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Mi a különbség a kettő között??? Ízvilág, állag? A képed egyébként gusztusos nagyon!

Panna írta...

Lilla,

Hűha, állagra teljesen ugyanaz. Mondjuk én a fehér spárgát kevésbé szeretem tisztítani. Na meg a zöld spárgának jobban szeretem az ízért, de nekem a fehér is ízlék. :)

Mrita írta...

Nagyon guszta a spárgás rizottód, ki fogom én is próbálni. Mi is nagyon szeretjük a sprágát. A zöld szerintem finomabb, mint a fehér. Szívesen megkóstoltam volna.

Éva írta...

Guszta nagyon és biztos hogy finom!Az igazság az hogy spárgát még nem kóstoltam eddig. Vannak még hiányosságaim ugye?:-)) Vagy régi-módi vagyok?

Emi írta...

Én is ott tartok Éva:)) Még nem kóstoltam, de régóta szemezek vele. Tetszik a rizottód, belekóstolnék szívesen!

Panna írta...

Mrita,

Szerintem is finomabb a zöld :) Hú, emlékszem még jó rég kinéztem Nálad egy gombás rizottót, na azt is ki kellene próbálni :)

Éva,

Sosem késő megkóstolni ;)

Emi,

Akkor Neked is azt tudom írni, mint Évának, nem késő megkóstolni, talán még ízleni is fog :D

Kati írta...

Én sem ettem még spárgát, de csak az akadályoz meg benne, hogy sehol sem árulnak nálunk spárgát:)

Panna írta...

Kati,

Na akkor Te egész vállalkozó szellemű vagy :) Sajnálom, hogy nem tudod megkóstolni :(