Nem tudom Ti, hogy voltatok vele, de én már alig vártam, hogy a medvehagyma szezon után beköszöntsön a spárga szezon. Az idei első adagomból egy tészta ételt készítettem, nem lett olyan látványos, hogy megmutassam Nektek, de ez a rizottó megérdemel egy posztot. Nem is értem miért féltem eddig a rizottó készítéstől. Nem is bonyolult és nagyon finom :)
A recept egy Blikk Nők kivágott receptemből való...
Hozzávalók:
- 500 g zöld spárga (meghámozva)
- 300 g rizs
- 80 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
- 500 ml húsleves (instant)
- 80 ml tejföl
- só
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A spárgát 1/2 liter sós vízben 20 percig főzzük.
- A riszt a vajon megpirítjuk, majd a húslevesben puhára főzzük.
- A hagymát olajon megpirítjuk.
- A tejföllel együtt keverjük a rizshez, végül adjuk hozzá a felszeletelt spárgát is.
11 megjegyzés:
Nagyon szeretem a spárgát, a család sajnos nem. De azért magamnak szoktam készíteni. A rizottód jól néz ki, rég volt nálunk is. Legalább ötletet kaptam a holnapi vacsorához:)
Trollanyu,
Örülök, hogy ihletet merítettél a holnapi vacsorátokhoz! :) Én most elégé rá vagyok kattanva a spárgára. Veszek egy adaggal a héten is :)
Megmondom őszintén, eddig egyszer próbálkoztam a fehérspárgával, és valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Mi a különbség a kettő között??? Ízvilág, állag? A képed egyébként gusztusos nagyon!
Megmondom őszintén, eddig egyszer próbálkoztam a fehérspárgával, és valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Mi a különbség a kettő között??? Ízvilág, állag? A képed egyébként gusztusos nagyon!
Lilla,
Hűha, állagra teljesen ugyanaz. Mondjuk én a fehér spárgát kevésbé szeretem tisztítani. Na meg a zöld spárgának jobban szeretem az ízért, de nekem a fehér is ízlék. :)
Nagyon guszta a spárgás rizottód, ki fogom én is próbálni. Mi is nagyon szeretjük a sprágát. A zöld szerintem finomabb, mint a fehér. Szívesen megkóstoltam volna.
Guszta nagyon és biztos hogy finom!Az igazság az hogy spárgát még nem kóstoltam eddig. Vannak még hiányosságaim ugye?:-)) Vagy régi-módi vagyok?
Én is ott tartok Éva:)) Még nem kóstoltam, de régóta szemezek vele. Tetszik a rizottód, belekóstolnék szívesen!
Mrita,
Szerintem is finomabb a zöld :) Hú, emlékszem még jó rég kinéztem Nálad egy gombás rizottót, na azt is ki kellene próbálni :)
Éva,
Sosem késő megkóstolni ;)
Emi,
Akkor Neked is azt tudom írni, mint Évának, nem késő megkóstolni, talán még ízleni is fog :D
Én sem ettem még spárgát, de csak az akadályoz meg benne, hogy sehol sem árulnak nálunk spárgát:)
Kati,
Na akkor Te egész vállalkozó szellemű vagy :) Sajnálom, hogy nem tudod megkóstolni :(
Megjegyzés küldése