Keresés ebben a blogban

2011. dec. 1.

Asztalidísz

Mostanában rákattantam a kreatívkodásra a konyhán kívül is. Ráadásul egy nagyon szuper hobbi boltot is sikerült felfedeznem itt Szekszárdon. Mondjuk ez az alkotás nagyon is jó. Régebben is sokszor tele voltam ötletekkel, csak nem mindig jutottak el a megvalósítás szintjére. Úgy tűnik most ebből a szempontból is egy termékeny korszakomat élem. Ötlet van még bőven karácsonyig. Majd szép sorban megmutatom őket, ahogy sikerül megvalósítanom.
Én ilyenkor télen egyébként is úgy vagyok, hogy esténként szívesen gyújtok meg egy gyertyát a szobámba, főleg párologtatni szeretek. Imádom ha a levendula illat lengi be a szobámat. Meg a gyertyák amúgy is hangulatossá teszik a téli estéket. Feldobnak egy kis esti olvasást vagy akár filmnézést is..
Így jött ennek az asztaldísznek az ötlete is..


Hozzávalók:
  • 1 fémdoboz (lehet konzerv doboz is)
  • fahéj
  • egy szép szalag
  • moha
  • ragasztó
  • 4 teamécses
  • nálam még papír 

Elkészítés:
  1. A fémdobozra ráragasztom a papír csíkot, nálam ez azért volt szükséges, mert különben nem maradtak rajta a fahéj darabok. Akinek jobb ragasztója van, vagy ügyesebb, annál ez a lépés kihagyható. A papírra felragasztottam a fahéj darabokat. Majd egy masnit kötöttem rá a szalagommal.
  2. A doboz belsejét kibélelem mohával.
  3. 4 teamécsest helyezek a moha tetejére. Majd tetszés szerint csak hangulatfényként, vagy a 4 gyertya miatt vasárnaponként adventi díszként meggyújtom.


9 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon hangulatos lett, ügyes vagy!

Barbi konyhája írta...

Tényleg hangulatos, és kedves asztaldísz. Nem mellesleg kisebb anyagi ráfordítást igényel! :)
Ügyes vagy, mint mindig!
Jó egy ilyen rendes nagylány a háznál! :D

Panna írta...

Éva,

Köszönöm :D Igyekeztem :D

Barbi,

Köszönöööm ;D Tényleg nem kerül sokba. Gyertyám mindig van itthon, a mohát kiránduláson gyűjtöttem, a fahéj meg a szalag nem drága :)) Így könnyű kreatívkodni :))

Katucikonyha, írta...

Panna, ez nagyon cuki lett. Nagyon szeretem a fahéjas dolgokat!

Panna írta...

Kata,

Köszi, amikor megláttam a hobbi boltban a fahéjat és a szép szalagot, már rögtön tudtam, hogy erre a sorsra fognak jutni :D

trollanyu írta...

Nagyon szép díszt készítettél. Tényleg egyszerű és nagyon szép karácsonyi hangulata van. Gondolom az illata még szuperebb:)

Panna írta...

Trollanyu,

Köszönöm! ;) Én az illatát annyira nem érzem, csak ha közel hajolok hozzá, bár lehet csak azért mert még mindig náthás vagyok picit..

Petra írta...

Nagyon aranyos lett! Megint levettél a lábamról. :)

Panna írta...

Petra,

De jó, hogy így tetszik :)) Örülök!!