Keresés ebben a blogban

2012. febr. 22.

Medvehagymás- tejszínes csirkemell szív tésztával

Hűha, lassan egy hete elmúlt Valentin nap és én még mindig nem mutattam meg nektek mi volt a főétel nálunk Mosolyfiúval.A desszertet már láthattátok, az ugye egy lúdláb tiramisu volt. Most pedig következzen a lényeg, mert édességgel nem lehet jóllakni. Egy hasonló tésztát étteremben ettem nemrég Mosolyfiú társaságában, csak az spagetti tésztával készült és nem volt benne medvehagyma. Gondoltam egyet és megpróbáltam reprodukálni :) Szerintem jól sikerült. Ráadásul gyorsan el is készült, ami nem utolsó szempont :)

Hozzávalók:
  • medvehagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 200 ml főző tejszín
  • 75 dkg csirkemell
  • só, bors
  • spagetti tészta
Elkészítés:

  1. A fokhagymát felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik a hús. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A felaprított medvehagymát is hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük tejszínnel és addig főzzük, amíg a hús és a medvehagyma meg nem puhul.
  3. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát is. A Valentin nap ünnepélyes hangulata miatt kivételesen szív tésztával készült, de fenn is említettem már, hogy spagetti tészta is kiváló hozzá.


8 megjegyzés:

Petra írta...

Jól elbűvölted vele gondolom! Tetszik a tészta is. :)

Éva írta...

Hát ilyen vagy Te? Elfelejted megmutatni ezt a szép és finom ünnepi menűt? Nagyon guszta és finom lehet ilyen tésztát lehet kapni készen, vagy netán csináltad?

Seffer Lilla írta...

Nagyon jó kis tészta...:) A recepted pedig nagyon nyerő!

Panna írta...

Petra,

Igen :) Az volt a cél :)

Éva,

Nem direkt volt és csak sikerült megmutatnom :) A tésztát a Penny-ben lehetett venni, gondolom direkt Valentin nap miatt :) Legalábbis én azért vettem :)

Lilla,

Igen az :) Rögtön megtetszett nekem is, amikor láttam, a receptet meg tényleg próbáltam reprodukálni, amit étteremben ettem :)

trollanyu írta...

Hát igen, a pasik szívéhez a gyomrukon át vezet az út:) Nagyon guszta lett, és szivecskés tészta is nagyon jó, itt ilyet még nem láttam:)

Panna írta...

Trollanyu,

Képzeld én is most láttam először ilyen tésztát :) Gyorsan vettem is belőle. Az első állításod meg milyen igaz :)

Katucikonyha, írta...

Hmmm, ezt nagyon eltaláltad! Imádom a medvehagymát! A csirke meg jöhet! :-) A formázott tésztákért jómagam is odáig vagyok, a múltkorában az Ázsiában egy egész gondolányi volt belőle, gyerekeknek (verdás, micimackós stb.) és felnőtteknek is mindenféle.

Panna írta...

Kata,

Örülök, hogy a Te kedvedre valót is főztem :) Ó, jaj akkor egyszer el kell jutnom Pestre, hogy válogathassak a jobbnál-jobb tészták közül :)