Nem tudom említettem -e már, de imádom a főzelékeket. Nem telhet el úgy hétvége, hogy ne kellene nekem külön készíteni :-)) Így történt ez most is, csak most azzal a különbséggel, hogy megfőztem magamnak.
Hozzávalók:
- fehér bab
- 2-3 db sárgarépa
- fokhagyma
- szalonna
- só
- ételízesítő
- víz
- tejföl
- + rántás olajból, lisztből és őrölt pirospaprikából
A babot a főzés előtti délután már megmostam és beáztattam. Meghámoztam a répát és a fokhagymát. Az előbbit felkarikáztam, az utóbbit viszont egészbe dobtam a levesbe. A babbal együtt feltettem jó sok vízbe főni őket. Plusz a szalonna is belekerült. Csak sóval ízesítettem a levesem első körben, az ételízesítőt csak később adtam hozzá. Közben elkészítettem a rántást, az olajból, lisztből és az őrölt piros paprikából. Figyelni kell a babra, nem szabad teljesen magára hagyni, mert nehezen puhul meg és nem árt néha felönteni vízzel, hogy el ne főjön alatta az összes víz. Amikor puha a bab belekevertem a rántást és egy nagyon picit még főni hagytam. Persze közben a sárgarépám és a fokhagymám teljesen szétfőtt, mert olyan sok idő kellett a babnak, de azért így is élvezhető maradt, sőt jobban főzelékes jellege volt. Majd belekerült a tejföl is és el is készült. A tetején tejföllel tálaltam...
3 megjegyzés:
Én is nagyon szeretem a főzelékeket!!! Ezt kifejezetten. :) Múltkor Bence is készített, én meg tejföllel ráírtam hogy "babfőzelék" :D Még nem került fel a blogra :D
Nagyon étvágygerjesztő!
Emőke,
Na most már kíváncsivá tettél. Alig várom, hogy felkerüljön hozzátok is a babfőzelék. Biztosan nagyon guszta volt a felirattal együtt.
Angi Angéla,
Köszönöm!
Megjegyzés küldése