A receptet a Rama Tavaszi finomságok receptfüzetből néztem ki.
Hozzávalók:
- 25 dkg finom liszt (nálam 15 dkg tk. tönköly és 10 dkg fehér liszt)
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. mézessütemény-fűszerkeverék
- csipet só
- 8 dkg mazsola (ez csak úgy érzésre ment, mert nálunk annál finomabb valami minél több mazsola van benne)
- 10 dkg Rama sütőmargarin (nálam vaj)
- 15 dkg kristálycukor, de barna cukor is lehet (nálam 6 ek. méz)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2dl 100%-os almalé
- A lisztet a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a sóval és a mazsolával összeforgatjuk.
- A puha vajat a kétféle cukorral (nálam mézzel és a vaníliás cukorral) habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A lisztes keverékhez adjuk, az almalevet hozzáöntjük.
- Kis gombócokat formázunk a tésztából és a kizsírozott tepsiben ellapítjuk őket. Megsütjük őket!
Valami isteni illata volt miközben sült. Szerintem a mézeskalács fűszerkeverék az oka... de nem csak az illata finom az íze is. Valaki szerint a mazsolától, valaki szerint a fűszertől. Nekem mindegy, a lényeg, hogy ízlett mindenkinek! Ja és elég édes is volt, sokat dobott rajta az almalé ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése