Igen, tudom már megint egy keksz. Mondom én, hogy nem tudok nekik ellenállni :)) Na jó ez most nem csak saját részre készült. Inkább rágcsálni valónak és a kekszes dobozomba sem került belőle egy darab sem. Ugyanis esélye sem volt megérni a másnapot :)) Egyébként a hagymás-oregános kekszem szolgált eme mostani keksz alapjául.
Hozzávalók:
- 230 g finom liszt
- 70 g kukorica liszt
- 50 g reszelt füstölt sajt
- 1,5 teáskanál só
- 20 dkg hideg vaj
- 1-2 evőkanál szárított fokhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 2 evőkanál nagyon apróra vágott bacon
- hideg víz (amennyit felvesz a tészta)
- A liszteket összekeverem a sóval és a szárított fokhagymával. A vajat felkockázom és belemorzsolom a lisztes egyvelegbe.
- Hozzáadom a többi összetevőt is, átdolgozom és annyi vizet adok még hozzá, amennyitől összeáll a tészta.
- A tésztát rúd alakúra formázom (nálam most 2 db lett) és folpackba csomagolom. Pár órára a hűtőszekrénybe teszem, amíg megszilárdul. (Idő hiányba kerülhet a fagyasztóba is.)
- A megszilárdult rudakat felszeletelem és szilikonlappal bélelt tepsiben kisütöm.
7 megjegyzés:
Na ez finom lehetett, nem is csodálkozom, ha hamar elfogyott.:)
Jobb mint a chips, legközelebb dupla adaggal süss! :D Most én is kekszen gondolkozom, mert akkor tudnám mennyit nassolok! :))
Kati,
Tényleg nagyon jó volt. Alig bírtam abbahagyni az evését ;)
Barbi,
Köszi a tippet, lehet tényleg dupla adagot sütök legközelebb. Bár lehet abból sem lenne már :D Na akkor várom a kekszed, legalább lesz újabb recept, amit kipróbálhatok :D
Nem csoda, hogy nem maradt semmi, biztosan nagyon finom volt.
Pont én is azt akartam írni, hogy csipsz helyett nasinak nagyon jó:) Nálunk is mindig van valami a kekszes dobozban, ezt is ki fogom próbálni a hétvégi mozizásra.
Kekszből sosem elég! :-)
Mrita,
Tényleg az volt, lehet ezért fogyott el ilyen gyorsan? :))
Trollanyu,
Én csipszet csak szökőévben egyszer eszek :)) ezért praktikus a keksz :)) Írd meg, ha kipróbálod, hogy ízlett e.
Kata,
Na mondasz valamit ;)))
Megjegyzés küldése