Keresés ebben a blogban

2011. márc. 21.

Bagett 2.

Azaz bagett második nekifutásra...

Az első bagettjeimmel apukámnak szerettem volna kedveskedni. Így most hétvégén, hogy hazamentem jött tőle a dicséret, hogy milyen finomak voltak  és, hogy ő egész héten ezt ette reggelire. Kérdezte, hogy csinálok e most is. Sőt amikor még a medvehagymás pogikat gyúrtam be, már azt kérdezgette, hogy ez az ő kenyere lesz e. Ilyen fogadtatásnak és várakozásnak nem lehet nemet mondani. Így természetesen nekifutottam újra. Remélve, hogy most jobban sikerül, mint az első.

Hozzávalók:
  • 4 nagy mérő VitaMill Sokmagos kenyérMix
  • 1 nagy mérő teljes kiőrlésű (tk.) tönköly búzaliszt
  • 300 ml langyos víz
  • lenmag
 Az élesztőt nem véletlenül felejtettem ki. A kenyér mix-ben ugyanis van és már első használatkor is szépen megkelt a kenyerem. Szóval aggodalomra semmi ok. (Aki esetleg másik liszttel próbálja az természetesen ne felejtse el!) Most megkönnyítettem a saját dolgom, és csak bepakoltam a hozzávalókat a kenyérsütő gépbe és összegyúrattam és meg is kelesztettem vele. Nekem csak formázni és sütni kellett. Formázás most úgy történt, hogy a tésztát 4 darabra osztottam, oválisra kinyújtottam és felcsavartam. Már határozottan kezdenek hasonlítani az igazi bagettekre. Most már csak arra kell rájönnöm, hogy mitől lesz a végük is szép... Sütés előtt bevagdostam a tetejüket (amit nem ad vissza a kép) és megkentem őket vízzel. A sütőbe egy vízzel teli tálkát helyeztem a tepsin kívül. Kb. egy óráig sütöttem. Nagyon finom puhák lettek és határozottan jobbak, mint az előzőek. (szerintem..)


5 megjegyzés:

Kati írta...

Ismét szépek lettek a bagettjeid, nekem is ki kellene próbálnom.

Panna írta...

Kati,

Próbáld ki aztán ha Neked sikerült rájönnöd a titkára oszd meg velem is, kérlek!

Ditta tortái írta...

Nagyon szépek lettek,fog örülni apukád az tuti:-)

Emoke írta...

Továbbra is tetszik. :):)
Amúgy lehet kapni bagettformát, de szerintem tökre felesleges :)

Panna írta...

Ditta,

Köszönöm! Tényleg bevágódtam vele apánál ;-) Úgy tűnik mostantól én leszek az ügyeletes kenyér sütő otthon!

Bence/Emőke,

Aranyos vagy! Szerintem az újabb változat már klasszisokkal jobb az előzőnél... Hiába gyakorlat teszi a mestert ;-) Nézegettem már én is bagett sütőket, de olyan horror áruk van, hogy maradok a tepsinél!