Keresés ebben a blogban

2011. ápr. 6.

Lángos

Még pénteken ebédre készítettem lángost. Az az igazság, hogy azóta nem különösebben sertepertéltem a konyhámban. Gondolkodom mit kellene főznöm vagy sütnöm, de még ihlet hiányával küszködök. Ráadásul szakdolgozatot is kellene írnom, ha júniusban államvizsgázni szeretnék, szóval dolgom lenne bőven. Csak egy a baj, hogy még van 1 hónapom a leadásig, így elég halálnyugi tempóban írogatok. Bár lassan kezd tudatosulni, hogy most már tényleg nem ártana összeszednem magam.... Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem vagyok egy túlságosan izgulós típus és azt is tudom, hogy időre végezni fogok. No meg a jó munkához idő is kell ;))))

Na akkor jöjjön a recept. Nem is azért osztom meg Veletek, mert olyan nagy kuriózum, hanem mert én különleges feltéttel eszem.

Hozzávalók:
  • liszt
  • víz
  • élesztő
  • méz
Most kocka élesztőm volt, így azt langyos mézes vízben futtattam fel. A lisztet összekevertem a sóval és az élesztővel. Szükség szerint még kell a tésztához vizet adni. Összedolgoztam és már mehetett is a radiátor közelébe kelni.(még van egy kis távfűtés, így gyorsan megkelt)
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam és egy müzlis bögrével kiszaggattam. Felforrósított olajban pedig mindkét oldalát megsütöttem. 

A feltét pedig:
  • fokhagyma
  • sajt és tejföl
  • most jön a hóbort: szilvalekvár
Nem tudod kóstolta e valamelyikőtök szilvalekvárral, de így nagyon finom. A kedvencem. A nagynénémtől hallottam, hogy ő így eszi. Aztán megkóstoltam és annyira rákaptam, hogy azóta is így eszem. Ja csakis szilvalekvárral az igazi!! (legalábbis szerintem)

2 megjegyzés:

Kati írta...

Még nem kóstoltam szilvalekvárral, de a lekvár, az igazi üstben főzött az nagyon finom, úgy hogy a lángossal is finom lehet. Én is rég tartogatok egy krumplis lángos receptet, csak még mindig elhalasztottam a kipróbálását.

Panna írta...

Kati,

Szilvalekvárral tényleg nem megszokott lángost enni, de ha egyszer eszedbe jut próbáld ki. Én nagyon szeretem így. Én még a krumplis lángost nem kóstoltam, szóval nagyon várom a recepted!