Keresés ebben a blogban

2011. aug. 18.

Grissini

Ezt a receptet még akkor írtam ki magamnak, amikor elkezdtem követni Bence/Emőke blogját. Nemrég vendégek voltak nálunk és nekik sütöttem meg egy kis ropogtatni való gyanánt. A férfiaknak kifejezetten ízlett, jobban csúszott tőle a sör :))

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. kedvenc fűszerkeverék (nálam oregáno)
  • 1 dl olívaolaj
  • kb. 1 pohár kefir
  • 5 dkg élesztő
  • kb. 1,5 dl langyos víz
Elkészítés:

Nem futtattam fel az élesztőt. Csak így ahogy volt az összes hozzávalót összegyúrtam, majd gombócokra osztottam. Gyúródeszkán jó vékonyra sodortam őket (nem kell kilisztezni a deszkát, könnyebb liszt nélkül sodorni). Kizsírozott tepsiben megsütöttem őket.

9 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon jól néznek ki! El is hiszem, hogy tetszett a vendégeidnek. A recept is nagyon egyszerű, vinném. :)))

Flóra írta...

Ilyesmit én is terveztem készíteni. Azt hiszem, most már tudom, milyen recept alapján csináljam. :))

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki és szeretjük is:) Ki kell próbálnom nekem is, már olyan régóta tervezem, hogy elkészítem.

Mrita írta...

Nagyon ügyes vagy, biztosan finom, nagyon guszta.

Kati írta...

Hát igen az ilyen fajta sörkorcsolyát kimondottan szeretni szokták a férfiak. Ügyes vagy, hogy elkészítetted.

Angi Angéla írta...

Nagyon jól hangzik!

Panna írta...

Petra,

Olyan nagyszerű, amilyen egyszerű :)) Vidd csak!

Flóra,

Vidd csak Te is a receptet, ha szeretnéd. Nekem nagyon bejött :))

Trollanyu,

Akkor ne halogasd tovább az elkészítését Te sem. Csak arra figyelj, hogy gyorsan elkapkodja majd a család :))

Mrita,

Köszönöm! Nekünk ízlett és kapós volt :))

Kati,

Valóban nálunk a pasik nagy kedvence lett, de azért mi is ettünk ám belőle (amit meghagytak :))

Angi Angéla,

Ugye? :))

Életünk és ételeink írta...

Nem ismertem a receptjét, viszem is, mert sokkal olcsóbb az üzletben kaphatónál, gyanítom finomabb is..

Panna írta...

Életünk és ételeink,

Nekem már régóta megvan a recept, de csak most sütöttem meg. Szerintem érdemes kipróbálni és a legjobb, hogy olyan fűszert használhatsz hozzá, amit csak szerettek :))