Régebben számomra is ugyanakkora rejtély volt, mint Petra számára a "csőben sült" kifejezés. Aztán elkezdtem recepteket gyűjteni és egyszer csak megvilágosodtam. Bár az én elképzelésem szerint az alábbi kifejezés annyit tett, hogy valamilyen tésztás étel, amit sütőben kell elkészíteni. Mint kiderült nem éppen ezt jelenti, bár vannak ilyen csőben sült ételek is :))
És igen, még mindig padlizsán. Ha már reggeliztünk vagy vacsira ettünk a Padlizsános krémsajtból, akkor legyen ebédre is padlizsán :))
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 4 paradicsom
- 300 g metélőhagymás tofu
- 200 ml főző tejszín
- 2 tojás
- só
- metélőhagyma
- sajt
- A két tojást felvertem és kikevertem a főző tejszínnel.
- A padlizsánt és a paradicsomot megmostam, majd vékony szeletekre vágtam. Végül a tofut is felszeleteltem. A padlizsánokat megsóztam. (a többit nem)
- Rétegesen elhelyeztem a zöldségeket a tálba. (1 padlizsán, 1 tofu, 2 paradicsom)
- Az egészet nyakon öntöttem a tojásos főző tejszínnel.
- Megszórtam a felaprított metélőhagymával és reszelt sajttal.
- Alufóliát tettem a tálamra és így sütöttem. Az utolsó 10 percben, amikor megpuhult a padlizsán alufólia nélkül sütöttem tovább.
7 megjegyzés:
Szerintem sokunknak fejtörést okozott. ;D
Nagyon guszta lett a te "csőben sülted". Tofut még sohasem készítettem. De ez az összeállítás nagyon tetszik. :)))
Imádom, padlizsán jöhet bármikor:) De látom te is szereted a padlizsánt:)
Petra,
Ebben én is biztos vagyok ;)) Én is most próbálkoztam először a tofuval, de összességében ízlett :))
Trollanyu,
Valóban nagyon szeretem :))
Nagyon guszta a csőben sült padlizsánod, kipróbálom, nagyon jól hangzik.
Mrita,
Örülök, hogy ennyire elnyerte a tetszésed, hogy ki is próbálod :))
Hú de jó ez a padlizsán,nagyon guszta!!!!Holnapra kérném ebédre!!!Köszi!!!!:):):):)
Piroska,
Sajnos lemaradtam a válaszadással, jó lesz ma is ebédre? :)) Mert akkor fénypostával küldök egy adagot :))
Megjegyzés küldése