Végre padlizsán dömping van és én a padlizsánt nagyon szeretem. El is kezdtem alkotni belőle pár dolgot. Kerestem én recepteket is, de azok annyira nem tetszettek, így most ezt sikerült kitalálnom.. Nem bántam meg, hogy nem a megszokott padlizsánkrémem készítettem, mert ez mint kóstolás után kiderült legalább annyira finom, mint az :))
A címet utólag módosítottam, mert Katucikonyha most hívta fel a figyelmemet, hogy nevezhetném a receptem a VKF-ra. Gyorsan utánaolvastam és nagyon megtetszett a kiírás. Így jelentkeztem is. Bár így rögtön szabályt is szegtem, mert idő nap előtt posztoltam a receptem. Remélem most az egyszer nem lesz ebből probléma..
A címet utólag módosítottam, mert Katucikonyha most hívta fel a figyelmemet, hogy nevezhetném a receptem a VKF-ra. Gyorsan utánaolvastam és nagyon megtetszett a kiírás. Így jelentkeztem is. Bár így rögtön szabályt is szegtem, mert idő nap előtt posztoltam a receptem. Remélem most az egyszer nem lesz ebből probléma..
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 vöröshagyma
- kb. 1 dl olaj
- só, gyros fűszerkeverék
- krémsajt 1 nagy dobozos tejfölből (aminek az elkészítését már itt leírtam)
Elkészítés:
- 1 nappal korábban elkészítettem a krémsajtot.
- A padlizsánt megmostam, levágtam a végeit és felkockáztam (nálam a héja maradt). A hagymát is felaprítottam.
- Serpenyőbe kb. 1 dl olajat öntöttem. Hozzáadtam a felaprított padlizsánt és a hagymát. Sóval és gyros fűszerkeverékkel ízesítettem. A padlizsán megpuhulásáig pirítottam. Nem fontos folyamatosan kevergetni, ha teflonos serpenyőnk van, de azért néha nem árt keverni egyet rajta :))
- A megpuhult padlizsánt és a hagymát összekevertem a krémsajttal. Majd extrudált kenyérszeletekkel tálaltam.
9 megjegyzés:
Hmmm, jól néz ki, a VKF-re nevezhetnéd!
Katucikonyha,
Köszönöm! Miért mi most a témája a VKF-nek? Le vagyok maradva..
Jól hangzik, biztos finom is!
Fantasztikus jó recept és még a krémsajtot is Te készítetted. Nemsokára kezdődik az iskola, tízóraira is nagyon jó lesz a megszokott szendvicsek helyett!
Én is imádom a padlizsánt, nagyon guszta és biztosan finom.
Nagyon szeretem a padlizsánt én is, gyakran készítek krémet, a tiédet is kipróbálom:) Megyek megnézem a VKF-et, én sem tudom, mi a téma.
Nagyon guszta! Biztosan nagyon finom is!
Nagyon ötletes. Jó ötlet, hogy benevezted. :)))
Angi Angéla,
Köszönöm! Nagyon finom :))
Életünk és ételeink,
Köszönöm! Próbáld ki, tényleg nem árt egy kis változatosság főleg, ha Ti is szeretitek a padlizsánt :))
Mrita,
Finom-finom, nem árt kipróbálni ;))
Trollanyu,
Próbáld ki, nem fogsz csalódni! Szerintem nagyon jó az új VKF téma :)) Nevezz Te is!!
Marika,
Köszönöm!! :))
Petra,
Köszönöm!! Ha Katucikonyha nem szól, tuti nem nevezem be.. Most valahogy lemaradtam.. Remélem másoknak is tetszik majd!
Megjegyzés küldése