Keresés ebben a blogban

2011. aug. 28.

Limonádé jégkrém

Ezt a klassz jégkrém készítőt kaptam Bence/Emőkéjéktől még ha jól emlékszem augusztus elején. Szóval éppen itt volt már az ideje, hogy felavassam. Emőke köszönöm szépen!!!! :))))


Nem bonyolítottam túl az első jégkrémemet, csak egy egyszerű limonádét fagyasztottam le. Az eredmény viszont kellemesen frissítő:))

Hozzávalók:
  • 2 dl víz
  • 3 ek. méz
  • 1 citrom kifacsart leve
  • és a  citrom reszelt héja is
A hozzávalókat jól összekeverem, majd egy éjszakára a hűtőben fagyasztom. Másnap már hűsíthetjük is magunkat vele :))


6 megjegyzés:

Juci konyhája írta...

Nahát ez igazán egyszerű jégkrém recept és frissítő ilyen melegben. Ideje lenne már nekem is kipróbálni az enyémet.

trollanyu írta...

Nagyon jó ötlet, igazi hűstő lehet:) Nem mintha nekünk itt szükségünk lenne hűsítőre. Nekem több formám is van, és mindig van valami jégkrém a fagyasztóban, vészhelyzetekre:)

Kati írta...

Ebben a hőségben nem is kellett más, csak jégkrém. Nálunk miért nem árulnak ilyen jégkrémformát?

Flóra írta...

A "nem bonyolítás" ellenére nekem nagyon tetszik! :)
Ki is próbálnám, már régóta vadászom egy ilyen formára, de nem találok sehol. :(

Petra írta...

A citrom sorbet is hasonlóan készül, csak kicsit kristályosítva van turmixgéppel. Az íze éppen olyan finom lehet ennek a limonádé jégkrémnek is. :))))

Panna írta...

Juci konyhája,

Próbáld ki a Tiédet! Látod nem is kell hozzá bonyolult recept :)) A gyerkőcök pedig imádni fogják!

Trollanyu,

Akkor Te előrelátóbb vagy, mint én! Lehet nekem is kellene mindig az ilyen vészhelyzetekre gondolni? :))

Kati,

Én azért csipegettem mást is, de ez a jégkrém kifejezetten jólesett mellé :))

Flóra,

Valóban nagyon leegyszerűsítettem a dolgot :)) Amúgy én sem láttam még nálunk sehol ilyen formát. Emőkétől kaptam én is. Viszont ha más formával is megelégszel esetleg próbáld ki műanyag poharakkal és valamilyen pálcikával.

Petra,

Néztem is nálad a citromos sorbetet és már majdnem kiírtam, hogy olyan, mint a Tiéd, de aztán rájöttem, hogy csak nagyon hasonló! Szerintem is éppoly finom lehet mindkettő :))