A Blikk Nők konyha 2011 januári számában jobbnál- jobb recepteket találtam. Sok egészséges finomságot válogattak össze ebben a számban. Főleg olyanokat, amik igazán a kedvemre valóknak tűnnek. Muszáj párat kipróbálnom közülük. Első választásom erre a quiche-re (francia pite) esett. Eredetileg csirke hússal készült, de én ezt most kihagyom belőle.
Tészta alaprecept:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 1 tojássárgája
- só
- 2-3 ek. tejföl vagy víz (ha túl száraz lenne a tészta)
Dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe kb. 30 percre. Ezután nyújtsuk vékonyra, fektessük a kivajazott quiche- formába, és szurkáljuk meg villával. Annyit változtattam a recepten, hogy tk. tönköly lisztet használtam.
Megjegyzésem: Nem áll össze a tészta a vajtól és az egy tojássárgájától. Szóval szükség van még egy kis összetapasztó anyagra. Én nem tejfölt, hanem vizet használtam.
Megjegyzésem: Nem áll össze a tészta a vajtól és az egy tojássárgájától. Szóval szükség van még egy kis összetapasztó anyagra. Én nem tejfölt, hanem vizet használtam.
Elkészítés:
Pirítsuk meg olíva olajon egy fej lila hagymát és 15 dkg felszeletelt csiperkegombát. Fűszerezzük 1/4 tk curryvel, sóval és borssal. Töltsük a hagymás gombát az alaprecept szerint elkészített tésztára. Keverjünk össze 2 dl tejet 4 db tojással, öntsük a töltelékre, és szórjuk még meg egy kis füstölt sajttal is. Süssük 150 fokon kb. 1 órán át.
Tálalva |
Gombás guiche |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése