Annyi mindenből lehet fasírtot készíteni, hogy gondoltam egyet és most a gombára, mint fő alapanyagra esett a választásom. Nem keresgéltem a receptek között, mivel nem akartam túlbonyolítani. Mindent úgy csináltam, mint a "rendes" fasírtnál. Az egyetlen kivétel, hogy hús helyett gombát használtam.
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba (nálam csiperke)
- 1 fej vöröshagyma
- tojás
- beáztatott kenyér
- fűszerek: só, bors
Megtisztítottam (meghámoztam) a gombát és a vöröshagymát. A fasírtba kerülésük előtt együtt megpároltam őket. Miután kihűlt a gomba és a vöröshagyma a hozzávalókból gombócokat formáztam és tepsiben megsütöttem őket. Hát ezt tényleg nem bonyolítottam túl... :-)
4 megjegyzés:
Én is nagyon szeretem a gombát, bármilzen formába, biztos a fasirt is finom.
Kati, finom volt!
Még soha nem ettem ilyet,de valamikor kifogom próbálni!:-)
Ditta,
Próbáld ki nyugodtan. Én akkor készítek ilyesmiket, amikor éppen nem kívánom a húst és ez mostanában nálam sokszor előfordul...
Megjegyzés küldése