Keresés ebben a blogban

2011. ápr. 22.

Brokkoli csíra

A napokban a tisztítókúrám utolsó két napján a párolt zöldségeimre bizony csírák is kerültek. A lucerna csíráról írtam legelőször csíráztatás címszó alatt. De mégsem járja, hogy brokkolit is emlegetek és arról nem osztok meg semmilyen információt Veletek! Hát jöjjön a brokkoliról egy kis ismertető! Annyit azért hozzáteszek, hogy most ezt sem áztattam be és sokkal jobb lett. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy csak a nagyon mini magokat fogom ezentúl áztatni, a nagyobbakat meg minek, ha szebben kicsíráznak áztatás nélkül, mint áztatással??

Mit érdemes tudni a brokkoli csíráról?

A brokkolit 10-15 éve még növényként sem nagyon ismerték és fogyasztották Magyarországon, mostanra viszont már a csírája is elterjedt eledel. A csíra még jobb abban, amiben a kifejlett növény is erős: jószerével annyi vitamin van benne, mint a divatos, drága bogyók közül néhányban. Ez a növény tartalmazza a legnagyobb mennyiségben a vitaminokat, enzimeket és ásványi anyagokat; ezek közül is kiemelkedően magas U-vitamin és kalciumtartalmáról ismert. Ennél fogva fogyasztása vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatású. A szakemberek az emésztőrendszeri betegségek, hólyag- és prosztataproblémák, valamint daganatos megbetegedések megelőzésére is melegen ajánlják. A kalciumtartalom miatt a csontoknak nagy barátja, a változó korban, amikor a csontritkulás veszélye megnő, roppant hasznos lehet. Kicsi sárgás csírája nagyon szép. Gyógyító csíra. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványokat a szervezet számára. Nagyon sok hasznos vegyület van benne. Élettani hatása megegyezik a vörös káposztáéval. Van azonban három fontos dolog, amit még elmondhatunk róla. Olyan nyomelemeket tartalmaz, melyek megelőzik a vesehomok és vesekő kialakulását. Regenerálja az agysejteket. A benne található enzimek a belső elválasztású mirigyek működésére hatnak. Elsősorban a csecsemőmirigyre és hasnyálmirigyre. Tehát nagyon jó immunerősítő.

 Forrás: http://antalvali.com/csiraztatas/a_csirakrol_reszletesen

A végeredmény
Áztatás közben

8 megjegyzés:

Emoke írta...

hát én a vöröskáposztát is kidobtam :( :D:D Kellemes ünnepeket Neked is!

Panna írta...

Emőke,

Sajnálom, hogy nem sikerült. Én eddig nagyon bátortalanul csíráztattam a vörös káposztát, féltem tőle, de a legutóbbi olyan jó lett, hogy ezentúl bátrabb leszek!

Köszönöm!

Angi Angéla írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Panna írta...

Angi Angéla,

Köszönöm! Én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és a családodnak is!

Foodafok írta...

Kedves Panna
Köszönjük a bejegyzést, hasznos volt.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Panna írta...

Kedves Foodafok!

Aranyos vagy, hogy gondoltál rám. Viszont kívánom én is Neked és a családodnak is!

Kati írta...

Panna,Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és családodnak is!

Panna írta...

Kati,

Köszönöm! Viszont kívánom Nektek is!!!