Keresés ebben a blogban

2011. ápr. 21.

Tisztítókúra 7.nap

Vége?? Tényleg vége? El sem hiszem és nem azért mert végigszenvedtem a 7 napot, hanem pont az ellenkezője miatt. Meglepően jó volt :)) Nem igazán számítottam rá, hogy ilyen könnyű lesz, de nagyon akartam ezt most végigcsinálni. És lásd sikerült is.Kicsit még mikor készülődtem a kúrára lelkiekben eszembe jutott, hogy mi lesz, ha ennyi napot nem fogok kibírni ilyen light-os menüvel. Hiszen mégis csak egy hétről volt szó. Sikerült végigcsinálnom és nem csábultam el. Ennek örülök a legjobban. Nem voltam fáradékony, sőt talán még egy picivel kevesebbet is aludtam. Ugyanúgy tornáztam, mint eddig is és még ez sem jelentett különösebb nehézséget. Azt kell, hogy mondjam, hogy igazán jól érzem magam a bőrömben!! Most már csak arra, kell figyelnem, hogy a húsvéti menüsorból is mértékkel tudjak fogyasztani :)) Pár gondolatot azért még leírnék a méregtelenítésről:

A vese és a máj állandó szolgálatban van. Eltünteti az alkohol, a nikotin, a tartósítóanyagok és a gyógyszerek által hátrahagyott káros anyagokat. Ám, ha túl nagy a lerakódás, a szervek számára nehézséget okoz a méregtelenítés. A felesleges anyagok a kötő és zsírszövetekben (narancsbőr) raktározódnak el. Később azonban az ízületekben (reuma), a szalagokban és izmokban és végül az agyban is lerakódhatnak. Ez alvászavarokat, fejfájást, levertséget okoz.

Ma már kicsit többet engedtem meg magamnak, mint tegnap, de még mindig mértékletes voltam.
Mit ettem/ittam ma??

Reggeli előtt: a búzafüvem sajnos elfogyott és nem gondoskodtam időben utánpótlásról), így most kimaradt  és csak egy kis kanál máriatövismag olajat ettem

Reggeli: 1 zöld alma + 100 %-os almalé

10órai: 1 pohár gyógytea

Ebéd: saláta: párolt zöldségekből (kukorica, sárgarépa), lucerna csíra és brokkoli csíra, főtt tojás

Uzsonna: 1 pohár kakaó (házi tej és 1 teáskanál kakaó, cukrot, mézet már egy idege nem teszek bele)

Vacsora: kefir banánkarikákkal és fahéjjal ízesítve

Plusz továbbra is sok gyógytea és szénsavmentes víz

4 megjegyzés:

Emoke írta...

Hát csak gratulálni tudok!!! :) Tényleg ügyes vagy!! :)

Panna írta...

Emőke,

Köszönöm! Bár ma már több ételt is sikerült összeennem (ettől féltem),de egy újdonságot is megkóstoltam a csalán főzeléket. Hamarosan felkerül a recept a blogra :))

Ditta tortái írta...

Panna,le a kalappal!,nagyon ügyes vagy!:-)Jöhet a sonka tojás:-)
Boldog húsvétot Neked és a családodnak!

Panna írta...

Ditta,

Köszönöm! Már ettem is a sonkából:)) Eddig tudtam csak várni..