Az alap ötletet a mai ebédhez Beastie cukkinis fasirtja adta, amit már egy ideje kinéztem magamnak csak talonba tettem. Gondoltam majd elkészítem, amikor már lesz a kertben friss cukkini. Anyukám a héten leszedte az első kis zsenge cukkinit, amit nekem adott, hogy készítsek belőle valamit. Így adva volt, hogy tócsni lesz :)) Kicsit módosítottam a fenti recepten. Régebben már készítettem krumpliból és ez alapján kombináltam a 2 receptet.
Hozzávalók:
- 1 zsenge cukkini
- 2 db sárgarépa
- 3 kisebb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- trappista sajt
- só
- bors
- ételízesítő (nálam ízvarázs)
- kakukkfű
- 2 db tojás
- liszt, amennyit felvesz
A cukkinit megmostam, meghámoztam és lereszeltem. Nagy lyukú reszelőn. Gyorsabb is és nem kell elaprózni. Aztán a répa és a sajt is ugyanerre a sorsra jutott. A hagymákat felaprítottam és ez is ment a többi közé egy nagyobb tálba. Sóval, borssal, ételízesítővel és kakukkfűvel ízesítettem. Nyugodtan lehet jó sok fűszert használni, mert amikor belekerül a liszt már nem lesz olyan intenzív az íze és igényli is a több fűszert. Beleütöttem a 2 tojást és ezzel együtt jól összekevertem. A cukkini a só miatt egy kis levet eresztett, ezért több liszt kellett. Én kb. nokedli tészta sűrűségű masszáig adagoltam hozzá a lisztet. 2 kanál segítségével gombócokat gyártottam és ezek kerültek bele a forró olajba. Mindkét oldalukat megsütöttem, majd sült krumplival és kovászos uborkával tálaltam :) Így megint nem ettünk húst. Kicsit féltem, hogy apának mi lesz a reakciója, de még magában is nasizta :P
8 megjegyzés:
jöhet, és az ott koviubiii!:)
Emőke,
Oké,akkor küldöm :)) Bizony koviubi és a legjobb benne, hogy ezt nálunk apa készíti. Messziről elkerüli amúgy a konyhát, csak akkor jön,amikor enni kell, de a kovászos uborkája isteni :))
Nagyon szeretem,a tócsnit minden formájában,így is tökéletes!
Ditta,
Én is nagyon szeretem :)) Biztos én is kísérletezni fogok még vele :))
Ezt eddig nem vettem észre :) Köszi az újra hasznosítást! Jó ötlet a répa is! Gratulálok!
Beastie,
Semmi gond, most már tudod :)) Jah, és szívesen van ám még Nálad újrahasznosítandó recept, amit kinéztem magamnak :))
Viszem ezt a receptet is,nagyszerű gondolat a sárgarépa,jó recept,és nem kell hozzá sütő!!!Köszi!!!
Piroska,
Örülök, hogy tetszik és remélem nektek is ízleni fog majd :))
Megjegyzés küldése