Keresés ebben a blogban

2011. jún. 29.

Gomba pörkölt

A gomba pörkölt az első ételek között volt, amit megtanultam főzni. Még a gasztronómia világában kevésbé rutinosak számára sem jelent túl nagy ördöngösséget az elkészítése és a másik nagy előnye, hogy gyorsan össze lehet dobni :)) Bátran kísérletezhet vele bárki :))

Hozzávalók:
  • 500 g csiperke
  • 1 vöröshagyma
  • fél zöld paprika
  • fél paradicsom
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • tejföl a tetejére (tálaláskor)
Előkészítettem a csiperkét és a vöröshagymát (meghámoztam és felaprítottam). A zöldpaprikát és a paradicsomot is felkockáztam. Ezektől még finomabb ízt kap a pörkölt. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítottam, hozzáadtam a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Felöntöttem vízzel. Sóval és ételízesítővel fűszereztem és pirospaprikával adtam egy kis színt is neki. Addig főztem így amíg a gomba meg nem puhult. Közben kifőztem a tésztát is. Végül pedig a tejföllel a tetején tálaltam.


      7 megjegyzés:

      Angi Angéla írta...

      Nagyon guszta!

      Barbi írta...

      Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége! A lányom kedvence a tojásos nokedli, a legfinomabb kaják sokszor a legegyszerűbbek! :D Guszta látvány, ide azzal az adaggal! ;D

      Bence/Emoke írta...

      Én tojásosan szeretem!! :) De nagyon!!! :) lehet én is csinálok, mert azt ehetem ;)

      Kati írta...

      Én is nagyon szeretem a gombát minden formában.

      Panna írta...

      Angi Angéla,

      Köszönöm ;)

      Barbi,

      Milyen igazad van :) Tényleg a legegyszerűbb a legjobb! Küldöm is az adagod :)

      Emőke,

      Én még tojásosan sosem ettem, na majd megkukkantom, ha készítesz :)

      Kati,

      Én is szeretem a gombát, bármikor jöhet :)

      Ditta írta...

      De szeretném,:-)szívesen bekanalaznám:-)

      Panna írta...

      Ditta,

      :)) Akkor küldök legközelebb egy adagot Neked is, ezt már azóta megettük :))