Keresés ebben a blogban

2011. jún. 9.

Sárgarépás- zöldborsó főzelék

Van már új borsónk és zsenge répánk is. Finom friss. Először majdnem elcsábultam és krémlevest csináltam belőle, mert az utóbbi időben nagyon rákattantam a krémlevesekre. Aztán meggondoltam magam, mert az ilyen finom új borsót vétek lett volna összeturmixolni. Így egy másik kedvencemet készítettem belőle, főzeléket :))

Hozzávalók:
  • borsó
  • sárgarépa
  • liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • tej
A sárgarépát megtisztítottam és felaprítottam, megmostam a borsót is. A zöldségeket sós vízben feltettem főni. Közben rántást készítettem, olajból lisztből és piros paprikából. Amikor megfőttek a zöldségek hozzáöntöttem egy kevés tejet és a rántással besűrítettem. Finom főzeléket kaptam a friss zöldségekből :))

8 megjegyzés:

Angi Angéla írta...

Nagyon szeretem a zöldborsó fözeléket így sárgarépával nagyon guszta!

Panna írta...

Angi Angéla,

Nekem szinte mindegy milyen főzelék :)) de így friss zöldségekkel még finomabb volt :))

Mrita írta...

Én is imádom a zöldborsófőzeléket, főleg zsenge friss zöldborsóból.

Panna írta...

Mrita,

Ez most pont zsenge borsóból készült :))

Kati írta...

Nálunk is ez volt a tegnap csak sárgarépa nélkül, friss zsenge borsóból. Nagyon szeretjük.

Panna írta...

Kati,

Én főzelék mániás vagyok. Így nekem bármilyen jöhet. Most a répa és borsó is finom friss volt, gondoltam összepárosítom őket.

Emoke írta...

Én meg nem ettem még így a kettőt együtt sose. :) Biztos finom volt! :))

Panna írta...

Emőke,

Akkor épp itt az ideje kipróbálni ;))