Van már új borsónk és zsenge répánk is. Finom friss. Először majdnem elcsábultam és krémlevest csináltam belőle, mert az utóbbi időben nagyon rákattantam a krémlevesekre. Aztán meggondoltam magam, mert az ilyen finom új borsót vétek lett volna összeturmixolni. Így egy másik kedvencemet készítettem belőle, főzeléket :))
Hozzávalók:
- borsó
- sárgarépa
- só
- liszt
- olaj
- pirospaprika
- tej
A sárgarépát megtisztítottam és felaprítottam, megmostam a borsót is. A zöldségeket sós vízben feltettem főni. Közben rántást készítettem, olajból lisztből és piros paprikából. Amikor megfőttek a zöldségek hozzáöntöttem egy kevés tejet és a rántással besűrítettem. Finom főzeléket kaptam a friss zöldségekből :))
8 megjegyzés:
Nagyon szeretem a zöldborsó fözeléket így sárgarépával nagyon guszta!
Angi Angéla,
Nekem szinte mindegy milyen főzelék :)) de így friss zöldségekkel még finomabb volt :))
Én is imádom a zöldborsófőzeléket, főleg zsenge friss zöldborsóból.
Mrita,
Ez most pont zsenge borsóból készült :))
Nálunk is ez volt a tegnap csak sárgarépa nélkül, friss zsenge borsóból. Nagyon szeretjük.
Kati,
Én főzelék mániás vagyok. Így nekem bármilyen jöhet. Most a répa és borsó is finom friss volt, gondoltam összepárosítom őket.
Én meg nem ettem még így a kettőt együtt sose. :) Biztos finom volt! :))
Emőke,
Akkor épp itt az ideje kipróbálni ;))
Megjegyzés küldése